22.11.2010

Ihmiset rakkaat!

Voi että!

Mitähän ihmettä tapahtui viimeisen viiden päivän aikana? Tunnelma oli mahoton, salit puhkuivat täyttyyttään, vieraat jakoivat rakkautta ja hommat olivat kaikin puolin kohillaan. Kuten käytäviltä kuului "olis jo ens vuos".

Kuudes Rokumentti, maailman parhautta!

Nähhään ensi vuonna!


Rokumentti järjestetään 16.-20.11.2011



21.11.2010

Konsertti

Huomatkaa Konsertti-elokuvan muuttunut näytösaika. Elokuva alkaa kello 16:45. Käsiohjelmassa oleva aika on virheellinen. Pahoittelemme sekaannusta. Näytös on loppuunmyyty. Mikäli muuttunut aika aiheuttaa teille ongelmia, ottakaa yhteys teatterissa olevaan infoon tai sähköpostilla: info(at)rokumentti.com.



20.11.2010

Rockkeilauksen pokaali Joensuuhun

Lauantain rockkeilauksen epävirallisen SM-kisan voitti joensuulainen Hevikaverit-joukkue, joka koostui mm. Insomnium-yhtyeen jäsenistä. Toiseksi tuli Fullsteam Agency ja pronssia sai Rokumentin oma joukkue! Hopea on häpeä, mutta pronssia saa tuulettaa. Siispä hurraa!!!



19.11.2010

Year of the Horse - lisänäytös

Loppuunmyydystä Year of the Horse -elokuvasta järjestetään lisänäytös lauantaina kello 11:00. Aamuseltaan siis elokuviin mikäli jäi lippu saamatta perjantai-illan esitykseen. Mahtavaa!



19.11.2010

Lisää loppuunmyyntiä

Lauantain We Don't Care About the Music Anyway ja Holding on to Jah -näytökset on myyty loppuun. Haluamme muistuttaa yleisöä, että liput näytöksiin kannattaa ostaa ajoissa.



18.11.2010

Torstai on tapahtumia täynnä

Rokumentin toinen päivä käynnistyy lumisissa merkeissä. Pääkaupunkiseudun ylle saapunut talvi sekoitti tuttuun tapaan liikenteen joten ammattilaiseminaari Summitin aikataulut heittävät hieman kuperkeikkaa. Elokuvia ja keikkoja lumi ei kuitenkaan haittaa millään muotoa, Joensuussa kun talveen on totuteltu jo kuukauden päivät. Loppuunmyytyyn No One Knows About Persian Cats -näytökseen vapautuu muutama paikka, joita voi kysellä ennen näytöksen alkua lipunmyynnistä. The Doors -dokumentin When You're Strange torstain näytös on myyty loppuun.

Illan keikoilla esiintyvät Viikate, Kaihoro ja Kaukolasipartio. Keikoille voi voittaa lippuja Pub Palaverin elokuvamusiikkiin keskittyvässä tietovisassa kello 18:00. Siitäpähän!



18.11.2010

Enter the Void

Huomiseen Enter the Void -näytökseen on enää hajapaikkoja jäljellä. Mikäli haluat nähdä elokuvan, kannattaa käydä hakemassa lippu pian.



17.11.2010

Käyntiin lähti että pölähti!

Kuudes Rokumentti on nyt täydessä käynnissä. Ensimmäinen seminaari "Miksi valitsit rummut, Pasi?" keräsi ison kasan ihmisiä kuuntelemaan Elastista, Mariskaa ja Mikko Siréniä. Ensimmäinen elokuvanäytös, Saku Pollarin Sielunpelastajat veti saliin kiinnostunutta kirkkokansaa kuuntelemaan Nokian sanomaa. Keskiviikon ja torstain näytöksiin on myyty reilusti lippuja joten kannattaa luikkia tiskille vikkelään mikäli haluaa elokuviin. Ou jeah!



17.11.2010

Hyvä jätkät! -tunnustuspalkinto Pearly Gatesille

Joensuun Popmuusikot ry:n rahasto ja EM Nordic Finland Oy ovat yhdessä päättäneet myöntää joensuulaiselle Pearly Gates -yhtyeelle "Hyvä jätkät!" -nimellä kulkevan tunnustuspalkinnon. Palkinto koostuu maahantuoja EM Nordic Finland Oy:n tuotteista. Perusteena valinnalle toimi Pearly Gatesin sinnikäs suhde keikkailuun ja tinkimätön tekemisen meininki.

Hyvä jätkät! on Joensuun Popmuusikot ry:n rahasto jakama tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain kovan asenteen omaavalle yhtyeelle. Joensuun Popmuusikot ry:n rahasto jakaa kolme kertaa vuodessa avustusta pohjoiskarjalaisille yhtyeille. Avustusta jaetaan vuosittain noin 20 000 euroa.



16.11.2010

No One Knows About Persian Cats

Torstain No One Knows About Persian Cats -näytös on myyty loppuun. Peruutuspaikkoja voi kysyä lipunmyynnistä 15 minuuttia ennen näytöstä. Bahman Ghobadin elokuvan lauantain näytöksessä on vielä tilaa.



16.11.2010

Rokumentin muistilistaa

Rokumentti käynnistyy huomenna keskiviikkona. Kaikki elokuvaliput ovat myynnissä Tapiossa ja keikkojen liput myydään keikkapaikoilla. Rokumentin ilmaiset seminaarit järjestetään Tapiossa ke-pe kello 12. Pub Palaverissa on ilmaista ohjelmaa joka ilta keskiviikosta lauantaihin, mm. tietokilpailuja, joissa palkintona esim. lippuja Viikatteen ja Disco Ensemblen keikoille.

KESKIVIIKKO
Kaarle Viikate esittelee Viikatteen dvd:tä ja soittaa levyjä Palaverissa
Elokuvaillalliset on peruttu

TORSTAI
Ammattilaiseminaari Summit Kimmelissä
Viikate ja Kaihoro Riversidessä
Kaukolasipartio Palaverissa

PERJANTAI
Kaupunginorkesterin kauhuelokuvamusiikkikonsertti
Teatteriklubilla Polarsoul
Palaverissa Eläin
Genitaalinärpes ja elokuvia Kassan baarissa

LAUANTAI
Palaverissa legendaarinen bingo, jossa pääpalkintona liput Soundtrack of Our Livesin Suomen keikoille (kiitos Fullsteam!)
Aamulla kello 10 epäviralliset rock-keilauksen sm-kisat Cosmicissa.
Palaverissa Live Jukebox
Disco Ensemble ja Nestor Riversidessä
Mies ja videokamera-näytös alkaa käsiohjelman tiedoista poiketen klo 22.20

SUNNUNTAI
Konsertti-näytös alkaa käsiohjelman tiedoista poiketen klo 16.45

Ihanaa!!



11.11.2010

Ilosaari Summit muuttaa Rokumenttiin

Ilosaarirockin yhteydessä aiempina vuosina järjestetty ammattilaisseminaari Ilosaari Summit järjestetään Rokumentin torstaina 18.11. klo 10-17 hotelli Kimmelin tiloissa. Ilosaari Summit on Joensuun Popmuusikot ry:n järjestämä elävän musiikin ammattilaisille tarkoitettu seminaari- ja keskustelutilaisuus, jossa puidaan mm. festivaalien tulevaisuuden kuvioita ja muita jännittävyyksiä. Tilaisuus ei maksa mitään, mutta rajoitetun tilan vuoksi tulijoita pyydetään ilmoittautumaan etukäteen Summitin verkkosivuilla.



20.10.2010

Ohjelma valmis

No nyt on Rokumentin ohjelma kokonansa julkistettu! Ja on kuulkaa kaikenlaista. on Anvilia, on White Stripesia, on Lennonia, on Doorsia, on Neil Youngia, on Tuomari Nurmiota, on heviä ja on räppiä ja on reggaeta ja on sekopäitä ja uskontoa ja vaikka sun mitä mustahuulimeininkiä... Kaikkea muuta on paitsi Popedaa. Ja se on sääli se!

Menkäähän tutkimaan kaikkea mitä sivuilta löytyy. Liput tulevat myyntiin maanantaina 25.10. elokuvateatteri Tapiossa. Kannattaa käydä ostoksilla ajoissa koska saleissa on tilaa rajoitetusti. Eipähän parasta, EIPÄ!



14.10.2010

Ensimmäiset elokuvat julki!

Klikkaa Nyt on ihmiset sellainen tilanne ettei malta pysyä pöksyissään. Rokumenttiin on aikaa vielä reilu kuukausi ja meillä on elokuvaohjelmisto kokonaisuudessaan kasassa. Tarkoitus oli pimittää elokuvia lipunmyynnin alkuun saakka, mutta eihän tässä mitenkään malta. Siksi julkaisemme nyt teemaohjelmistomme kuusitoista elokuvaa ennakkomaistiaisena ohjelma-sivulla.

Elokuvia ulkopuolisuudesta -teemasarja pitää sisällään mm. Gaspar Noén psykedeliatripin Enter the Void, iranilaisen Bahman Ghobadin arvostelumenestyksen No One Knows About Persian Cats sekä R&A:ssa ihastuttaneen Timanttikoirien vuosi 1984 –dokumentin. Suomen ensi-iltaan saapuvat hulvaton neuvostohippimusikaali Hipsters, Venäjän punklegendoista kertova Leningrad: The Man Who Sings sekä Japanin metelimusiikkifiilistely We Don’t Care About Music Anyway.

Ulkopuolisuuden lisäksi tänä syksynä lanseerataan uusi esityssarja Rentoelokuvat. Rytmimusiikkia pumppaavassa sarjassa nähdään esim. odotettu rastafarismidokumentti Holding on to Jah sekä Jamaika-draama Wah Do Dem. Ja odottakaahan vaan mitä vielä on jäljellä. Ensi viikolla nimittäin pölähtää kun lätkäistään loput ohjelmasta eetteriin. No huh huh!



20.09.2010

Elokuvia ulkopuolisuudesta

Klikkaa Vuorossaan kuudes Rokumentti tarjoaa teemaohjelmistossaan elokuvia, jotka käsittelevät ulkopuolisuutta. Elokuvat kertovat syystä tai toisesta "tavallisten" ihmisten yhteisön ulkopuolelle tipahtaneiden tai hypänneiden henkilöiden tarinoita. Rockmusiikin historia on täynnä artisteja, jotka eivät mahdu ympäröivän yhteiskunnan tarjoamaan normaaliuden muottiin. Nämä outsiderit kulkevat usein etujoukossa luoden uutta ja sekoittaen vanhaa. Valitettavasti samalla sekoittuu usein myös arki. Normeja vastaan kapinoivat taiteilijat kohotetaan joko myyttisiksi sankareiksi tai leimataan avohoitopotilaiksi. Raja hullun neron ja ihan tavallisen hullun välillä on usein hyvin kapea.

Miksi taiteilijat saavat olla luvan kanssa mulkkuja? Millaisia roolimalleja itsemurhaa hautovat sekopäiset sekakäyttäjät ovat? Vai eikö yhteiskunta vain ymmärrä luovuutta? Onko ruoho vihreämpää ulkopuolella? Näitä kysymyksiä kysymme festivaalin teemaelokuvissa sekä seminaareissa.

Teemaohjelmiston lisäksi festivaalilla esitetään kymmeniä mahtavia musiikkielokuvia ja kuunnellaan suht normaalienkin artistien keikkoja. Ohjelmisto julkaistaan kokonaisuudessaan lokakuun lopussa. Tervetuloa Rokumenttiin marraskuussa. Ollaan yhdessä ulkopuolella!



Hype!
Doug Pray: Hype!
Lue lisää »


Festarielämää

Mitä Rokumentissa tapahtuu? Festarielämää-sivut raportoivat vuoden 2010 Rokumenttia kuvin, sanoin ja videoin.


Elokuvahommia.fi


Tule mukaan!

Osallistu Rokumentti-rockelokuvafestivaalin tekemiseen ja tarjoa omaa elokuvaasi ohjelmistoomme – oli kyseessä sitten rockiin liittyvä fiktio tai dokumentti, musiikkivideo tai lyhytelokuva. Ota yhteyttä moc.ittnemukor@aidem ja kerro työstäsi lisää. Uskalla tarjota, olemme avomielisiä.


Edellisten vuosien Rokumenttien sivut löydät täältä:
» Rokumentti 2009
» Rokumentti 2008
» Rokumentti 2007
» Rokumentti 2006
» Rokumentti 2005