Rokumentti-seminaarit

Miksi valitsit rummut, Pasi?

Keskiviikkona 17.11.2010.
Klo 12.00 alkaen. Elokuvateatteri Tapio, sali 1.

Seminaarivieraana Elastinen, Mariska, Mikko Sirén (Apocalyptica), Ema Hurskainen (Eläkeläiset) ja Kai Rosti (Teosto).

Rokumentin keskiviikon seminaarissa puhutaan soittamisesta. Nuorille muusikoille ja aloitteleville bändeille suunnatussa tilaisuudessa ääneen pääsevät kannuksensa maailmalla ansainneet muusikot Elastinen, Mariska ja Mikko Sirén. Keskustelun vetää Eläkeläisistä tuttu Ema Hurskainen.

Elastinen onnistui hämmentämään Fintelligentsin riveissä Suomen musiikinkuuntelun uuteen uskoon 2000-luvun alussa. Mariska on vaeltanut urallaan hc-punkista räpin kautta asenneiskelmään ja Mikko Sirén on valloittanut maailmaa Apocalyptican rumpupatteriston takaa. Seminaari keskittyy sopimusten ja markkinoinnin sijaan siihen, mikä musiikissa todella on tärkeää, soittamiseen. Puhujat käyvät läpi omaa treenihistoriaansa, bändien perustamisia ja hikisiä tunteja soittokämpillä. Samalla paikallaolijoilla on mahtava tilaisuus kuulla käyttökelpoisia vinkkejä omaan harjoitteluun ja bändien kasaamiseen.

Mikä hiton Teosto?

Tilaisuudessa on paikalla myös tekijänoikeusjärjestö Teoston edustaja Kai Rosti, joka kertoo Mariskan kanssa, miksi ihmeessä kannattaa sijoittaa 100€ Teostoon liittymiseen. Samalla Rosti valaisee mm. coverkappaleisiin ja nettisivuihin liittyviä tekijänoikeuskysymyksiä.

Seminaari järjestetään yhteistyössä EM Nordic Finland Oy:n kanssa. Tilaisuudessa jaetaan myös Joensuun Popmuusikot ry:n rahaston "Hyvä Jätkät!" –palkinto.


Miksi olen täällä? – Turvapaikka keskellä ei-mitään

Torstaina 18.11.2010.
Klo 12.00 alkaen. Elokuvateatteri Tapio, sali 1.

Suomessa asuu tälläkin hetkellä lukuisia ihmisiä, jotka odottavat virallista lupaa olla ja toimia maassa. Nämä yhteiskuntamme sivulliset joutuvat usein odottamaan kuukausia tai jopa vuosia päätöstä turvapaikasta. Odotusaikana ihmiset elävät persoonattomissa ja usein syrjäisillä seuduilla sijaitsevissa laitoksissa ilman minkäänlaista statusta, ympärillä sykkivän elämän ulkopuolella. Miksi olen täällä? -seminaarissa kuullaan Kontioniemen ja Paiholan vastaanottokeskuksen asukkaiden omia kertomuksia sodan sietämättömyydestä, pakomatkan peloista ja Pohjois-Karjalaan päätymisestä. Minkälaista on paeta pelko matkavarusteenaan ja päätyä paikkaan, jossa on vieraana kohdeltu ja sivuun jätetty?

Seminaari järjestetään yhteistyössä Meille saa tulla -kampanjan kanssa. Meille saa tulla on joensuulainen kansalaisliike, jonka yhtenä pyrkimyksenä on vaikuttaa "kantasuomalaisten" asenteisiin ja toimintaan niin, etteivät Joensuuhun tulijat kokisi itseään syrjityiksi ja sivullisiksi.


Miksi rokkitähti saa olla kusipää?

Perjantaina 19.11.2010.
Klo 12.00 alkaen. Elokuvateatteri Tapio, sali 1.

Seminaarivieraina Herra Ylppö, Mariska, Janne Flinkkilä, Nalle Österman ja Heikki Soini (YleX).

Rokumentin perjantain teemaseminaarissa raotetaan verhoa vaietusta yhteiskunnallisesta ilmiöstä – taiteilijoiden mulkkuudesta. Kautta historian taide on kerännyt tekijäkseen sekopäitä, persoonallisuushäiriöisiä öykkäreitä, päihteiden suurkäyttäjiä ja muuten vaan vittumaisia luonteita. Van Gogh leikkasi irti oman korvansa, Pentti Saarikoski ryyppäsi perheensä ja Jim Morrison esitteli elintään lavalla huumepöllyissään. Silti kaikki heistä ovat fanaattisen ihailun kohteita, joiden teot edustavat suurta kapinaa pahaa maailmaa kohtaan. Miksi ihmeessä?

Perjantaina seminaarissa rokkitähtien kusipäisyydestä keskustelevat toimittajat Janne Flinkkilä ja Nalle Österman sekä laulaja Herra Ylppö. Jokaisella on vuosien kokemus työskentelystä taiteilijoiden parissa sekä selkeä näkemys suomalaisten muusikoiden humalan täyttämän örvellyksen fanittamisesta. Suomessa kun on aina osattu arvostaa muusikkoa, joka osaa ryypätä. Keskustelun vetää YleX-kanavalta tuttu Heikki Soini.


Ilosaari Summit -ammattilaisseminaari

Torstaina 18.11.2010.
Klo 11.00 alkaen. Sokos Hotel Kimmel.

Katso lisätietoja ja rekisteröidy osoitteessa www.ilosaarirock.fi/summit.

Rokumentti-seminaarit:

Miksi valitsit rummut, Pasi?

Keskiviikkona 17.11.2010 klo 12.
Elokuvateatterikeskus Tapio, sali 1.

Puhumassa Elastinen, Mariska, Mikko Sirén, Ema Hurskainen ja Kai Rosti.


Miksi olen täällä? – Turvapaikka keskellä ei-mitään

Torstaina 18.11.2010 klo 12.
Elokuvateatterikeskus Tapio, sali 1.


Miksi rokkitähti saa olla kusipää?

Perjantaina 19.11.2010 klo 12.
Elokuvateatterikeskus Tapio, sali 1.

Puhumassa Herra Ylppö, Mariska, Janne Flinkkilä, Nalle Österman ja Heikki Soini.


Kaikkiin Rokumentti-seminaareihin on vapaa pääsy.

Seminaarien kesto on noin 2 tuntia.


Rokumentti-seminaarit järjestetään yhteistyössä Pohjois-Karjalan Kesäyliopiston kanssa.

Pohjois-Karjalan kesäyliopisto