Blood into Wine

Ryan Page, Christopher Pomerenke:
Blood into Wine (USA, 2010)
102 min. - englanti - ei suomenkielisiä tekstityksiä
K-13

Tool on monen vaihtoehtometallin fanin ykkösyhtye. Palvottu ja mystisyyden verhoama bändi viettää tällä hetkellä taukoa, koska sen johtohahmo - myös A Perfect Circlen laulajana kunnostautunut Maynard James Keenan - on päättänyt keskittää ajankäyttönsä vielä bändin musiikkiakin erikoisempaan harrasteeseen. Mies uhraa aikansa viinille.

Alkoholi on monelle rocktähdelle elämän keskipiste, mutta Maynard James Keenan suhtautuu intohimoisesti nimenomaan viininvalmistamiseen. Valtava menestys laulajana ja bändin johtajana sekä hyödyttää, että haittaa tuoretta viinifarmaria. Rocktähteys ei juurikaan lisää uskottavuutta elitistisessä viinimaailmassa, eikä viini yllä mielikuvissa oluen tai viskin kaltaiseseksi backstagen peruselintarvikkeeksi. Toisaalta Keenanin harrastuksella on uskottavuutta, sillä hänen isovanhempansa olivat viljelleet viiniä Pohjois-Italiassa, nykyisellä Ranskan alueella. Viininvalmistus kulkee siis miehellä veressä.

Ryan Pagen ja Christopher Pomerenken ohjaama Blood Into Wine seuraa Keenanin ja Eric Glomskin haastavaa yritystä viljellä luomuviiniä Arizonassa. Erittäin komeasti maisemien jylhyyttä hyväksi käyttävä dokumentti sukeltaa Arizonan karun maaperän makuihin ja miesten hulluun intohimoon. Elokuvan ääniraidalla kuullaan Keenanin sooloprojektia Pusciferia ja haastatteluissa vierailevat miehen muusikkotutut ja ystävät Milla Jovovichin johdolla. Klassisen lännenelokuvan kuvastoa kertaava elokuva on jokaisen viininystävän pakollinen valinta. Pirskahteleva, kaunis väriltään ja nopeasti nielaistuna reilusti tukistava.

» www.bloodintowine.comKatso myös:

» Sacha Gervasi: Anvil! The Story of Anvil
» Fatih Akin: Soul Kitchen
» C©dric Dupire, Gaspard Kuentz: We Don't Care About Music Anyway
» Sacha Gervasi: Anvil! The Story of Anvil
» Fatih Akin: Soul Kitchen
» C©dric Dupire, Gaspard Kuentz: We Don't Care About Music Anyway


« takaisin

Blood into Wine

Blood into Wine

Pe 19.11.2010 18:15 Tapio 3
La 20.11.2010 15:15 Tapio 4