Anvil! The Story of Anvil

Sacha Gervasi:
Anvil! The Story of Anvil (USA, 2008)
80 min. - englanti
K-11

Anvil! The Story of Anvil on suurinta mitä musiikkielokuvan puolella on tapahtunut vuosikausiin. Uskomattoman hillitön dokumentti on valloittanut maailmaa jo muutaman vuoden ajan ja onkin valtava vääryys, että Suomi on päässyt nauttimaan tulevaisuuden kulttiklassikosta vasta tänä vuonna. Kaikille Spinal Tapin nähneille Anvilin tarina on miltei liian uskomaton ollakseen totta. Mutta usein todellisuus onkin tarua ihmeellisempää.

Dokumentti alkaa Japanista vuonna 1984, jossa suuren hevifestivaalin lavalla esiintyvät tulevat miljoonamyyjät Scorpions, White Snake ja Bon Jovi. Pääesiintyjien joukossa on mukana myös kanadalainen hevipioneeri Anvil, jonka laulaja-kitaristi Steve €Lips€ Kudlovin hurja dildo-soolo villitsee yleisön. Yhtyeen levyt Hard€N€Heavy ja Metal on Metal ovat herättäneet suurta huomiota ja innoittaneet Lars Urichin ja Slashin kaltaisia tulevia tähtiä. Anvilin kohtalona on kuitenkin unohdus. Toveriyhtyeiden kulkiessa riemumarssia kohti stadioneita, bändin suosio laskee vuosi vuodelta. Dokumentin palatessa nykyaikaan löydämme Lipsin työskentelemästä ruokalähettinä sohjoisessa Kanadassa. Anvil julkaisee yhä levyjä, mutta keikkailee lähinnä pienten kaljabaarien nurkissa muutamille uskollisille faneille. Arjen katkaisee Euroopasta saapuva kiertuetarjous, johon bändi tarttuu toiveikkaana. Keikkapaikat ja palkkiot kuulostavat lupaavilta, mutta todellisuus iskee pian kasvoille. Toiveet murtuvat öihin juna-asemilla, maksamatta jätettyihin keikkapalkkoihin ja vähäisiin yleisömääriin. Yhtye on kriisissä, jaksaako Lips enää uskoa tulevaisuuteen€

Anvilin viehätys perustuu myötähäpeän lisäksi laulaja Lipsin peräänantamattomaan uskoon ja toiveikkaaseen asenteeseen. Lips on todellinen hevimetallin sankari, joka jatkaa ilosanoman levittämistä vastusten ollessa ylittämättömät. Elokuva kirvoittaa väistämättä ilon ja liikutuksen kyyneleitä kertakaikkisen järkähtämättömällä asenteellaan. Onkin pelkästään oikein, että yhtye on dokumentin myötä päässyt jälleen kiertämään suuria estradeita. Tämä tarina on totta!

» www.anvilthemovie.comKatso myös:

» Tom DiCillo: When You€re Strange
» Emmett Malloy: The White Stripes Under Great White Northern Lights
» Kalle Kujala: Rautaa Rajan taa
» Tom DiCillo: When You€re Strange
» Emmett Malloy: The White Stripes Under Great White Northern Lights
» Kalle Kujala: Rautaa Rajan taa


« takaisin

Anvil! The Story of Anvil

Anvil! The Story of Anvil

To 18.11.2010 20:00 Tapio 2
La 20.11.2010 14:45 Tapio 2