The White Stripes Under Great White Northern Lights

Emmett Malloy:
The White Stripes Under Great White Northern Lights (USA, 2009)
93 min. - englanti - ei suomenkielisiä tekstityksiä

Jack Whitella menee lujaa. Hyperaktiivinen muusikko on perustanut kolme maailmanlaajuisesti menestynyttä yhtyettä, ideoinut omaperäisen levy-yhtiön ja levykaupan, voittanut muutaman Grammyn, saanut jalkapallon MM-kisojen yleisön hoilaamaan tuntikaupalla kirjoittamaansa kitarariffiä ja siinä sivussa luonut erään 2000-luvun tunnetuimmista rockilmiöistä. Tämän kaiken hän on saanut aikaan noin kymmenessä vuodessa. The White Stripesia voi pitää mediaseksikkäänä sarjakuvabändinä, mutta kukaan viime vuoden Rokumentissa ihastuttaneen It Might Get Loud-elokuvan nähneistä ei voi kiistää Jack Whiten vilpitöntä rakkautta kitaralla soitettuun rockmusiikkiin.

The White Stripes Under Great White Northern Lights on kertakaikkisen upea kiertuedokumentti, joka tuo uniikin yhtyeen visuaalisuuden ja intohimoisen suhtautumisen keikkailuun suoraan katsojan kasvoille. Juuri yhtyeen kuudennen pitkäsoiton Icky Thumbin julkaisun kynnyksellä kuvattu elokuva kertoo The White Stripesin mittavasta kiertueesta Kanadassa, jolla yhtye soitti loppuunmyytyjen konserttien ohella myös pieniä ilmaiskeikkoja erikoisissa paikoissa. Juuri kiertueen keikkojen laaja skaala tekee elokuvasta ainutlaatuisen kokemuksen. Yksittäinen klubikeikka jättäisi yhtyeen olemuksesta jotain oleellista paljastamatta. Duon heittäytyminen ja intensiivisyys on hurjalla tasolla, oli keikkapaikka sitten YMCA:n lastenleiri tai kuorma-auton lava. Elokuvan loppukohtauksessa valuvat kyyneleet kertovat kaiken Jack ja Meg Whiten omistautumisesta asialleen.

The White Stripes Under Great White Northern Lightsin on ohjannut musiikkivideoistaan tunnettu Emmet Malloy. Elokuva toistaa upean rosoisesti The White Stripesin punamustavalkoista ilmettä. Kuten yhtyeen musiikki, on Malloyn elokuvakin rätisevässä holtittomuudessaan tiukasti hallittu kokonaistaideteos.

» www.whitestripes.comKatso myös:

» Sacha Gervasi: Anvil! The Story of Anvil
» Doug Pray: Hype!
» Jim Jarmusch: Year of the Horse
» Sacha Gervasi: Anvil! The Story of Anvil
» Doug Pray: Hype!
» Jim Jarmusch: Year of the Horse


« takaisin

The White Stripes Under Great White Northern Lights

The White Stripes Under Great White Northern Lights

Pe 19.11.2010 14:45 Tapio 3
La 20.11.2010 20:00 Tapio 3