When You’re Strange

Tom DiCillo:
When You’re Strange (USA, 2009)
87 min. - englanti - suomenkielinen tekstitys
K-11

The Doors, 60-luvun amerikkalaisen happorockin merkkipaalu ja suunnannäyttäjä. Jim Morrison, rock-ikoni, bändin surullisenkuuluisa keulakuva ja kukkaiskauden musta kääntöpuoli. Siinä on ainekset Tom DiCillon dokumenttielokuvalle When You're Strange, joka läpivalaisee legendaarisen yhtyeen anatomian. Elokuva päästää iholle, kokemaan Jim Morrisonin, Ray Manzarekin, Robbie Kriegerin ja John Densmoren yhteisen tripin intiimisti lähietäisyydeltä. When You're Strange sisältää runsaasti ennennäkemätöntä kuvamateriaalia, jossa liskokuningas luo nahkansa ja näyttäytyy ilman rocktähteyden luomaa naamiota. Uutta arkistomateriaalia on jopa niin paljon, että fanit epäilivät dokumenttia huijaukseksi. Elokuva on kuitenkin täyttä totta.
    
When You're Strange käy läpi kuvamateriaalia bändin perustamisvuodelta 1965, UCLA:n elokuvakoulun käytävillä tapaavista Jimistä ja Raystä, The Doorsin loppuunmyydyistä konserteista ja lopulta Morrisonin salamyhkäisestä ja ennenaikaisesta kuolemasta heinäkuun alussa 1971 Pariisissa. Otteita nähdään myös Morrisonin omista elokuvaprojekteista. Elokuva maalaa kuumeista ajankuvaa äärimmäisyyksien vuosikymmenestä, jonka ristiriitaisuuksien symboliksi The Doors muodostui ja jonka uhriksi Jim Morrison joutui.

Aikamatkan kruunaa elokuvan kertojaäänenä toimiva Johnny Depp: "Kun katsoin hypnoottista, ennennäkemätöntä materiaalia Jimistä, Johnista, Raystä ja Robbystä, tuntui kuin olisin kokenut kaiken heidän silmillään. Rockdokumentti, tai itse asiassa mikään dokumentti ei tästä parane. Oli todellinen kunnia, että sain olla mukana. Olen tästä yhtä ylpeä kuin mistä tahansa elokuvasta, jota olen ollut tekemässä".

» whenyourestrangemovie.comKatso myös:

» Jim Jarmusch: Year of the Horse
» Sam Taylor-Wood: Nowhere Boy
» Raymond De Felitta: 'Tis Autumn: The Search for Jackie Paris
» Jim Jarmusch: Year of the Horse
» Sam Taylor-Wood: Nowhere Boy
» Raymond De Felitta: 'Tis Autumn: The Search for Jackie Paris


« takaisin

When You’re Strange: A Film About the Doors

When You’re Strange: A Film About the Doors

To 18.11.2010 21:00 Tapio 4
La 20.11.2010 13:00 Tapio 2