Fire Burn Babylon

Sarita Siegel:
Fire Burn Babylon (UK, 2010)
53 min. - Englanti
K-12

Fire Burn Babylon kertoo kolmesta rastafarista Lyndonista, I-Shakasta ja Elroysta, jotka joutuivat jättämään kotisaarensa Karibialla tulivuoren purkauduttua. Miehet muuttivat Lontooseen, keskelle Babylonia. Jamaikan aurinko vaihtui East Endin yökerhoihin ja perinteinen rasta-elämäntapa rude boy -asenteeseen ja hustlaamiseen. Miten rastafarit kykenevät säilyttämään uskonsa keskellä kulutusjuhlaa? Breikkaako miesten musiikkiura ennen kuin he joutuvat lain käsiin rötöstelyjen vuoksi? Miten perheen perustaminen onnistuu vaimojen kanssa, jotka eivät tunnusta rastafarismia?

Fire Burn Babylon vastaa kysymyksiin kulttuurien törmäyksestä, joka on arkipäivää myös Suomessa. Ohjaaja Sarita Siegel haastattelee Lyndonin, I-Shakan ja Elroyn lisäksi naisia, jotka rakastavat näitä miehiä sekä rasta-eldereitä, jotka yrittävät opastaa nuorukaisia selviämään Babylonissa. Ei ole helppoa olla rastafari asfalttiviidakossa.

Fire Burn Babylon kuvaa kamppailua kahden maailman välillä ja rastafarien konfliktia länsimaisten houkutusten kiusauksessa.



Katso myös:

» Don McConnell: Reggae in the Ruff
» Kevin McDonald: Marley
» Poull Brien: Charles Bradley: Soul of America
» Don McConnell: Reggae in the Ruff
» Kevin McDonald: Marley
» Poull Brien: Charles Bradley: Soul of America


« takaisin

Fire Burn Babylon

Fire Burn Babylon

Pe 16.11.2012 17:45 Tapio 4