Charles Bradley: Soul of America

Poull Brien:
Charles Bradley: Soul of America (USA, 2012)
74 min. - Englanti

Jokainen, joka oli todistamassa Charles Bradleyn keikkaa viime kesän Flow-festivaalilla tietää, että karheaäänisessä, vanhenevassa soulmiehessä on niin paljon erikoislaatuista karismaa ja rakkautta koko ihmiskuntaa kohtaan, ettei hänen edessään voi kuin antautua. Tuore dokumenttielokuva Charles Bradley: Soul of America välittää katsojiin saman lämmön, joka oli mahdollista kokea kyynelehtivän Bradleyn halatessa yleisöä Suvilahden pimenevässä illassa.

Charles Bradleyn tarina on esimerkki lujasta tahdosta ja musiikin voimasta. James Brown -imitaattorina esiintynyt Bradley julkaisi ensimmäisen albuminsa No Time for Dreaming viime vuonna, kunnioitettavassa 62 vuoden iässä. Upea ja ylistetty albumi auttoi Bradleyn ulos köyhyyden, kodittomuuden ja traagisen elämän solmuista antaen hänelle uuden mahdollisuuden elämässä. Samalla levy esitteli maailmalle laulajan, jonka esiintymisessä näkyy James Brown, äänessä kuultaa Otis Redding ja olemuksessa paistaa syvä blues.

Soul of America seuraa Bradleyn elämää hänen 62 vuoden syntymäpäiviltään albumin julkaisuun. Elokuva on uskomattoman sympaattinen kuvatessaan Bradleyn lukemisen opettelua ja lapsenomaista riemua ensimmäisestä lehtijutusta, jossa hänet on mainittu. Lisäksi elokuvassa kuullaan annos upeaa, vanhakantaista soul-musiikkia tämän vuosituhannen hienoimman screamer-laulajan esittämänä. Bradley sulattaa sydämen.Katso myös:

» Kevin McDonald: Marley
» Roger Paradiso: I Want My Name Back
» Kevin Triplett: Blaze Foley: Duct Tape Messiah
» Kevin McDonald: Marley
» Roger Paradiso: I Want My Name Back
» Kevin Triplett: Blaze Foley: Duct Tape Messiah


« takaisin

Charles Bradley: Soul of America

Charles Bradley: Soul of America

To 15.11.2012 17:00 Tapio 3
Su 18.11.2012 14:00 Kerubi