Rokumentin seminaarit

Mennään studioon – keskustelutuokio bändeille

Keskiviikkona 14.11. • Kerubin Kellari • Klo 17
Tapahtuma on maksuton

Demonauhan äänittäminen studiossa on bändeille tärkeä askel harrastelusta kohti kirkkaampia valoja. Nykyisin äänityksiä voi tehdä helposti myös kotona, mutta studiossa voi ammattilaisten avulla saada tärkeää oppia omien biisien hiomiseen.

Studiotyöskentelystä aloittelevien bändien näkökulmasta ovat keskustelemassa Heikki Marttila: Comforting Sound -studio / Stella, Kimmo Perkkiö: SF Sound -studio, Arto Tuunela: Finnvox-studio / Pariisin Kevät sekä Joonas Kaselius: Nerve End.

Keskustelun aluksi Teoston Kai Rosti kertoo miksi biisejä kannattaa säveltää ja sanoittaa, siitä kun voi tienata mukavan tilin!

Voisiko kaikki todella loppua?

Perjantaina 16.11. • Tapio Sali 1 • Klo 13
Tapahtuma on maksuton

Tieteis- ja tietokirjailija Risto Isomäki luennoi Rokumentin perinteisessä perjantaiseminaarissa aiheesta "Onko vakavasti otettavia maailmalopun uhkia olemassa". Ekologisia katastrofeja kirjoissaan käsitellyt Isomäki käy läpi erilaisia maailmanlopun uhkia ja niiden tilastollisia mahdollisuuksia sekä keinoja estää maailman tuhoutuminen. Luennon jälkeen on mahdollisuus keskustelulla maailmanlopusta.

Risto Isomäen luennon alustaa Greenpeacen Arktis-kampanjan Jussi Airaksinen. Onko Arktiksella toivoa säilyä koskemattomana alueena, kun jäätikkö sulaa kesäisin ja öljy-yhtiöt etsivät öljyä sulaneilta alueilta? Voidaanko Arktis suojella teolliselta toiminnalta? Mitä voimme tehdä, kysyy Ikonen.

Lisätietoa Arktis-kampanjasta: www.savethearctic.org

Hip hop workshop / DJ Polarsoul

Perjantaina 16.11. • Kerubin Kellari • Klo 16
Tapahtuma on maksuton

Miten biittejä tehdään? Mikä on sample? Mitä tekee DJ? Muun muassa Asan levyjä tuottanut hip hop –tuottaja DJ Polarsoul vetää Rokumentin perjantaina ilmaisen workshopin, jossa opastetaan miten hip hop –biitit syntyvät. Sopii kaikille hip hopin tuottamisesta ja DJ-touhuista kiinnostuneille.

Rokumentti-seminaarit:

Mennään studioon – keskustelutuokio bändeille
Keskiviikkona 14.11.2012 klo 17
Kerubin Kellari (Siltakatu 1)

Keskustelemassa Heikki Marttila (Stella), Kimmo Perkkiö (SF Sound), Arto Tuunela (Pariisin Kevät) ja Joonas Kaselius (Nerve End).


Voisiko kaikki todella loppua?
Perjantaina 16.11.2012 klo 13
Elokuvateatterikeskus Tapio, sali 1 (Kauppakatu 27)

Risto Isomäki luennoi aiheesta "Onko vakavasti otettavia maailmalopun uhkia olemassa?"


Hip hop workshop
Perjantaina 16.11.2012 klo 16
Kerubin Kellari (Siltakatu 1)

Workshopin vetää DJ Polarsoul.