Marley

Kevin McDonald:
Marley (USA, UK, 2012)
144 min. - Englanti
K-12

Palkitun ohjaajan Kevin McDonaldin Marley on ensimmäinen perikunnan hyväksymä elokuva reggaen suurimmasta tähdestä Bob Marleysta. Todella kattavan elokuvan teossa on ollut mukana Marleyn perheenjäsenet, ystävät, rakastajattaret sekä kollegat. McDonald on onnistunut löytämään kiehtovaan dokumenttiinsa suuren määrän ennen julkaisematonta arkistomateriaalia, joka valottaa Marleyn elämää uudella tavalla.

Bob Marleyn vaikutusta maailman musiikkiin ei voi väheksyä. Reggaen ensimmäinen maailmanlaajuinen tähti levitti Jamaikan musiikin ja rastafarismin sanomaa ympäri planeettaa ja loi seuraajajoukon, joka on erittäin näkyvä ja kuuluva tämänhetkisessä Suomessa napapiiriä myöten. Marley ei tietenkään luonut reggaeta yksin, mutta hän on kiistattomasti musiikkityylin ja €“kulttuurin tunnetuin edustaja, jonka lauluista on muodostunut ikonisia kaikkialla maailmassa. Marley oli myös tunnustuksellinen rastafari, joka eli jatkuvassa ristiriidassa uskonnon ja musiikkiteollisuuden vaateiden välillä.

Marley kuljettaa katsojan Bob Marleyn mukana varhaisista Jamaikan vuosista aina traagiseen kuolemaan saakka. Elokuva kriitikoiden mielestä lopullinen tutkielma miehestä nimeltä Bob Marley.Katso myös:

» Ice-T: Something from Nothing: The Art of Rap
» Don McConnell: Reggae in the Ruff
» Sarita Siegel: Fire Burn Babylon
» Ice-T: Something from Nothing: The Art of Rap
» Don McConnell: Reggae in the Ruff
» Sarita Siegel: Fire Burn Babylon


« takaisin

Marley

Marley

La 17.11.2012 18:00 Kerubi