Sielunpelastajat

Saku Pollari:
Sielunpelastajat (Suomi, 2010)
78 min. - suomi
Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus

Kirkkoherra Markku Koivisto on kyllästynyt luterilaisen kirkon hajuttomuuteen ja mauttomuuteen. Lopun ajat ovat käsillä, mutta kirkko ei reagoi riittävän vahvasti tavoittaakseen kristityt. Päinvastoin virta kulkee kirkoista ulospäin. On aika toimia.

Saku Pollarin dokumenttielokuva Sielunpelastajat tarkastelee yhden miehen unelmaa kirkosta. Markku Koivisto haluaa perustaa Suomeen uuden kirkon, joka on täynnä vanhoja ja nuoria, ääntä ja melua. Nokia Missio Church etsii kadonneita sieluja karismaattisilla messuilla ja värivaloilla. Opillisesti kirkko uskoo kuitenkin Raamatun sanan tarkkaan noudattamiseen; homoliitot ja naiset seurakunnan johdossa on kielletty ja kirkon rahoituksesta vastaavat seurakuntalaiset palkkojensa kymmenyksillä.


Sielunpelastajat on elokuva kirkon synnyttämisestä: käytännön ongelmista, rahoituksesta ja jäsenien hankkimisesta. Elokuvassa ikuistetaan historiallinen tilanne, sillä edes herätysliikkeiden kulta-aikana ei yksikään liike eronnut kirkon sisältä. Markku Koivisto haalii uuteen kirkkoonsa karismaatikoita ympäri maata saarnaamaan screenien loistossa lopunaikojen läheisyydestä. Myös raha alkaa näytellä roolia kirkon kehityksessä. Onhan Nokia Missiolla käsissään maailman paras tuote €“ pelastus.

Saku Pollari on aiemmin ohjannut muun muassa palkitun Petteri Jussilasta kertovan dokumentin Kansalainen Jussila. Pollari on toiminut kuvaajana, ohjaajana ja leikkaajana lukuisissa kotimaisissa televisio-ohjelmissa. Hän on opiskellut Outokummun ammattikoulussa audiovisuaalista tuotantoa.

Ihminen on aina kiinnostanut Pollaria. Hän tarkkailee mielellään ihmisten käyttäytymistä ja pitää tositapahtumiin perustuvista kirjoista ja elokuvista.

» www.sielunpelastajat.fi


Katso myös:

» Jari Kokko: 44500 Max
» Heikki Soini: Elegia
» Mika Ronkainen: Freetime Machos
» Jari Kokko: 44500 Max
» Heikki Soini: Elegia
» Mika Ronkainen: Freetime Machos


« takaisin

Sielunpelastajat

Sielunpelastajat

Ke 17.11.2010 16:15 Tapio 4