Freetime Machos

Mika Ronkainen:
Freetime Machos (Suomi, 2010)
83 min. - suomi, englanti
Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus

Freetime Machos on Mika Ronkaisen ohjaama komedia maailman pohjoisimmasta ja kolmanneksi huonoimmasta rugbyjoukkueesta. Suoraan sydämeen käypä elokuva kertoo urheilusta, hauskanpidosta ja miesten välisestä ystävyydestä. Joskus jopa rakkaudesta.

Freetime Machos on ikkuna suomalaisen miehen sisuksiin. Rugbyharjoituksissa joukkueen miehet kokevat fyysistä läheisyyttä painiessaan toistensa kimpussa, mutta vasta pelimatkoilla ja saunailloissa löytyy todellinen kosketus. Puheet kiertelevät poikaporukoiden pikkutuhmissa vakioaiheissa, naisissa ja seksissä, mutta myös herkemmille hetkille on tilaa. Dokumentin kihelmöivä jännite nousee ristiriidasta: urheiluporukassa on oltava miehekäs alfauros, mutta entä jos oma identiteetti onkin jotain päinvastaista? Jännitettä lisää joukkueen brittivalmentaja, jolle suomalainen mentaliteetti on vieras. Lisää löylyä lyö joukkueen harjoituksiin kävelevä seuran ensimmäinen naispelaaja. Pelaajat joutuvat miettimään roolejaan poikina, miehinä ja ihmisinä.

Ronkainen pääsee elokuvassaan jopa kiusaannuttavan lähelle päähenkilöitään. Vaikka seksuaalista identiteettiään etsivän nuoren miehen seuraaminen nostaakin välillä punan poskille, onnistuu Ronkainen säilyttämään kepeyden koko tarinan matkalla. Erinomaisen viihdyttävän elokuvan kruunaa Samuli Putron ja Ahti Marja-Ahon vaikuttava musiikki.

Mika Ronkainen on oululainen elokuvaohjaaja. Hänen tunnetuin teoksensa Freetime Machosin lisäksi on dokumenttielokuva Huutajat €“ Screaming Men vuodelta 2003, joka kertoo Huutajat-nimisestä kuorosta. Huutajat €“ Screaming Men on ensimmäinen suomalainen elokuva, joka on valittu Sundance-elokuvafestivaalien ohjelmistoon.

» www.freetimemachos.comKatso myös:

» Saku Pollari: Sielunpelastajat
» Heikki Soini: Elegia
» Jari Kokko: 44500 Max
» Saku Pollari: Sielunpelastajat
» Heikki Soini: Elegia
» Jari Kokko: 44500 Max


« takaisin

Freetime Machos

Freetime Machos

Pe 19.11.2010 15:00 Tapio 4