44500 Max

Jari Kokko:
44500 Max (Suomi, 2009)
79 min. - Suomi

Suomen ensimmäinen ja ainut parfymööri Max Perttula asuu Viitasaarella. Hän näyttää nuorelta George Michaelilta, valmistaa hajuvesiä, laulaa poppia ja myy eroottisia kalentereita itsestään verkkosivuillaan. Max Perttula on ilmiö, joka tunnetaan Suomessa ja ulkomailla. Hän on saanut osakseen ymmärrystä ja ihailua, mutta etenkin lempeää naurua ja julmaa ivaa. Maxin hahmo on niin uskomaton, että moni on pitänyt häntä jopa täysin fiktiivisenä.

Jari Kokon dokumenttielokuva sivuuttaa päivittelyn ja ivan ja paljastaa todellisen ihmisen Max Perttulan julkisen kuvan takaa. Elokuva näyttää, että itse asiassa Max on erittäin todellinen hahmo, sillä hän on yksinkertaisesti liian rehellinen esittämään mitään mitä ei ole. Toisaalta hän on myös ujo ja vilpitön maalaispoika, joka etsii arvostusta ja oikeutusta poikkeavalle persoonalleen. Kontrasti julkisen kuvan ja tosielämän välillä on jyrkkä, sillä Max on entinen pitkäaikaistyötön ja edelleen köyhä. Tukena on pieni lähipiiri, johon kuuluvat poikaystävä Jari ja Maxin äiti, jotka kumpikin asuvat samoissa rivitaloissa kuin Max itse.

44500 Max on kuvaus todellisesta ulkopuolisuudesta Suomessa. Max Perttulan elämä kokonaistaideteos, jossa tärkeintä on olla rehellinen unelmilleen.


Katso myös:

» Saku Pollari: Sielunpelastajat
» Mika Ronkainen: Freetime Machos
» Heikki Soini: Elegia
» Saku Pollari: Sielunpelastajat
» Mika Ronkainen: Freetime Machos
» Heikki Soini: Elegia


« takaisin

44500 Max

44500 Max

To 18.11.2010 16:00 Tapio 4