Wild Combination: A Portrait of Arthur Russell

Matt Wolf:
Wild Combination: A Portrait of Arthur Russell (USA, 2008)
71 min. - englanti - Ei suomenkielisiä tekstityksiä
K-13

Wild Combination on Matt Wolfin ohjaama henkilökuva vuonna 1992 AIDSiin kuolleesta Arthur Russellista, joka ehti lyhyehköstä musiikillisesta urasta huolimatta uskomattomiin saavutuksiin avantgarde-säveltäjänä, laulaja-lauluntekijänä, sellistinä sekä diskotuottajana. Aniharvalla muusikolla on esittää yhtä monipuolinen ja ennen kaikkea eklektinen ansioluettelo kuin omaperäisestä persoonallisuudestaan tunnetulla Russellilla. Miehen kokeilut erilaisilla rooleilla eivät soineet riitasointuisina, vaan pikemminkin tukivat kokonaistaideteosta nimeltä Arthur Russell.

Jos Arthur Russellin musiikki kuulostaa hämmentävän uniikilta, on sitä myös hänen elämäntarinansa. Monilahjakkuus onnistui yhdistämään urallaan avantgarden ja popin tavalla, jota 2000-luvun jenkki-indiessä on yritetty epätoivoisesti tavoittaa. Buddhismiin kallistuneen homoseksuaalin genrerajat ylittävä musiikki hyväksyttiin yhtä lailla Studio 54:n tanssilattioilla kuin New Yorkin sisäsiittoisissa taidepiireissä. Russell teki yhteistyötä muun muassa Philip Glassin ja Allen Ginsbergin kanssa, mutta lopulta hänen uransa kehitys kaatui perfektionistiseen ja hyvinkin omintakeiseen luonteeseen. Russell loi musiikillista utopiaa, mutta jätti muun maailman visionsa ulkopuolelle.

Ja jos et ole kuullut aiemmin miehestä nimeltä Arthur Russell, älä ole milläsikään. Vain harvat ovat tutustuneet tähän rajoja rikkovan miehen musiikkiin ennen Matt Wolfin inspiroivaa dokumenttia. Lupaamme kuitenkin, että tämän elokuvan nähtyäsi janoat kuulla lisää tämän neron vetoavan toismaailmallista musiikkia.

» www.arthurrussellmovie.comKatso myös:

» Stefan Berg: Ola Svensson Superstar
» Petri Hakkarainen: Timanttikoirien vuosi 1984
» C©dric Dupire, Gaspard Kuentz: We Don't Care About Music Anyway
» Stefan Berg: Ola Svensson Superstar
» Petri Hakkarainen: Timanttikoirien vuosi 1984
» C©dric Dupire, Gaspard Kuentz: We Don't Care About Music Anyway


« takaisin

Wild Combination:  Portrait of Arthur Russell

Wild Combination:  Portrait of Arthur Russell

Pe 19.11.2010 20:15 Tapio 3