Enter the Void

Gaspar Noé:
Enter the Void (Ranska, Saksa, Italia, 2009)
140 min. - englanti, japani - suomenkielinen tekstitys
Levittäjä: Cinema Mondo
K-15

Heitä Trainspotting, Unelmien sielunmessu ja Kellopeliappelsiini tehosekoittimeen muutaman hallusinogeenisen sienen kanssa niin saat tulokseksi jotain tämän elokuvan kaltaista. Harvakseltaan elokuvia tekevän Gaspar Noén Enter the Void on valtava visuaalinen matka, joka vie katsojan valoja ja värejä tulviviin maisemiin. Elokuva vangitsee älyn sijaan aistit, pökerryttäen katsojan ällistyttävillä kuvillaan. Noé tavoittelee Enter the Voidilla toismaailmallisia näkyjä, joita hän koki nuoruudessaan testatessaan mieltä laajentavia huumeita. Lopputulos on jotain, mitä ei ole koskaan ennen nähty valkokankaalla.

Noé itse kuvailee Enter the Voidia psykedeeliseksi melodraamaksi. Tarina sijoittuu Tokioon, jossa nuori amerikkalainen diileri Oscar ja hänen striptease-tanssijasisarensa elävät törkyisten kortteleiden varjoissa. Oscar kuolee poliisien luoteihin, mutta osa hänestä jatkaa olemassaoloaan eräänlaisessa välitilassa, jossa mies seuraa sisarensa elämää. Noén visio pohjautuu tiibetiläiseen kuolleiden kirjaan, matkaan kuolemasta seuraavaan jälleensyntymään. Enter the Void on kokemus, jota on mahdotonta kuvailla sanoilla. Elokuva ei jätä taatusti ketään kylmäksi. Joko pidät siitä, tai voit pahoin.

Enter the Void on elänyt pitkän matkan Gaspar Noén mielessä ennen valkokankaalle valmistumistaan. Kenneth Angerin elokuvien ja Avaruusseikkailu 2010:n visuaalisuuden innoittamana Noé halusi luoda elokuvallisen kokemuksen nuoruutensa huumekokeiluista ja tarkastella samalla kuoleman tunnetta. Elokuvaa kuvattiin Tokion pahamaineisilla alueilla Yakuzan luvalla ja kuvausryhmä joutui taipumaan uskomattomiin suorituksiin toteuttaakseen ohjaajan visiot. Enter the Void on elokuvan avantgardea, uudisraivausta, josta voi katsoa suoraan tulevaisuuteen.

Huom! Elokuvassa on kohtauksia, jotka voivat häiritä kaikkia katsojia!Katso myös:

» Matt Wolf: Wild Combination: A Portrait of Arthur Russell
» C√©dric Dupire, Gaspard Kuentz: We Don't Care About Music Anyway
» Bahman Ghobadi: No One Knows About Persian Cats
» Matt Wolf: Wild Combination: A Portrait of Arthur Russell
» C√©dric Dupire, Gaspard Kuentz: We Don't Care About Music Anyway
» Bahman Ghobadi: No One Knows About Persian Cats


« takaisin

Enter the Void

Enter the Void

Pe 19.11.2010 21:00 Tapio 2