Blood, Sweat + Vinyl: The DIY in the 21st Century

Kenneth Thomas:
Blood, Sweat + Vinyl: The DIY in the 21st Century (USA, 2011)
91 min. - Englanti
K-12

Rajumman rockin underground-piireissä hienointa on yhteisöllisyys ja yhteinen fanitus. Muusikot roikkuvat toistensa keikoilla, yksi väsää paitoja, toinen ottaa kuvia, kolmas pyörittää nettisivuja ja joku hakkaa porukalle tatuoinnit. Kaikilla on yhteinen pyrkimys julistaa täysillä soitetun särökitaran filosofiaa. Elokuvaohjaaja Kenneth Thomas on yksi näistä yhteisön puuhamiehistä. Hänen lahjansa metallimaailmalle on elokuva Blood, Sweat + Vinyl, joka kertoo metallimusiikin DIY-kulttuurista kolmen levy-yhtiön ja lukuisten intohimoa herättävien bändien kautta.

Hydra Head, Neurot ja Constellation ovat kolme itsenäistä ja tiukasti DIY-kulttuuriin sitoutunutta levy-yhtiötä, jotka julkaisevat bändejä kuten Neurosis, Isis, Cave In, Pelican, Jesu, Oxbow, Godspeed You! Black Emperor ja Do Make Say Think. Blood, Sweat & Vinyl on harvinaislaatuisen materiaalinsa myötä ehdotonta kamaa bändien faneille, mutta elokuva toimii myös skenen ulkopuolisille.

Harvinaista arkistomateriaalia, keikkapätkiä ja haastatteluita käyttäen Thomas näyttää elokuvassaan kuinka tinkimätöntä muusikoiden ja taustahenkilöiden taiteellinen intohimo on ja miten syvällä tee-se-itse-asenne vaikuttaa jenkkien metallipiireissä. Jokainen yksityiskohta musiikissa, julisteissa ja yleisessä estetiikassa on tarkkaan mietitty ja vaalittu. Omaehtoisuudessaan levy-yhtiöt ovat eläviä esimerkkejä punkin eetoksen olemassaolosta myös kaupallisuuden läpäisemässä metallimusiikissa.

Elokuva kaikille, joille metallimusiikki on elämäntapa, ei harrastus.

» www.bloodsweatvinyl.com



Katso myös:

» Lev Anderson, Chris Metzler: Everyday Sunshine: The Story of Fishbone
» Jesse Vile: Jason Becker: Not Dead Yet
» Yasin Hillborg: Så Jävla Metal
» Lev Anderson, Chris Metzler: Everyday Sunshine: The Story of Fishbone
» Jesse Vile: Jason Becker: Not Dead Yet
» Yasin Hillborg: Så Jävla Metal


« takaisin

Blood, Sweat + Vinyl: The DIY of the 21st Century

Blood, Sweat + Vinyl: The DIY of the 21st Century

La 17.11.2012 21:15 Tapio 4