Kiertue

Mathieu Amalric:
Kiertue (Ranska, 2010)
111 min. - ranska - suomenkielinen tekstitys
K-13

Höyheniä, korsetteja, tasseleita ja viekoitteleva lupaus paljaasta pinnasta. Kiertue kertoo neo-burleskista €“ ilmiöstä, joka on ihastuttanut ja vihastuttanut ihmisiä ympäri maailmaa 1990-luvun puolesta välistä tähän päivään. Viime vuonna Cannesissa Kiertueesta parhaan ohjaajan palkinnon napannut ranskalainen monitaituri Mathieu Amalric tuo kameran eteen muutamia amerikkalaisen nykyburleskin valovoimaisimmista nimistä, jotka pääsevät enemmän tai vähemmän näyttelemään itseään.

Mimi Le Meaux, Dirty Martini, Kitten on the Keys, Julie Atlas Muz ja Evie Lovelle €“ unohtamatta ryhmän ainutta miestä, Roky Roulettea €“ omaavat kaikki oman yksilöllisen tyylin, sekä lavalla että sen ulkopuolella. Elokuvasta välittyy hyvin kiertue-elämän kirot kasvottomine hotelleineen ja ryhmän sisäisine ristiriitoineen, mutta toisaalta naisten välinen ystävyys, joka ei vähästä hätkähdä.

Vaikka Kiertue onkin puhdasta fantasiaa, se tuntuu monin paikoin dokumenttielokuvalta. Elokuvassa nähtävät burleskiesitykset ovatkin ihka oikealla kiertueella elävän yleisön edessä kuvattuja. Tilanteesta syntyvä energia välittyy valkokankaalta ja yleisö on nauliutunut penkkeihinsä viimeistään Mimi Le Meauxin höyhenviuhkanumeron koittaessa.

» www.tournee-lefilm.comKatso myös:

» Marie Losier: The Ballad of Genesis and Lady Jaye
» Liz Goldwyn: Pretty Things
» Billy Wilder: Piukat paikat
» Marie Losier: The Ballad of Genesis and Lady Jaye
» Liz Goldwyn: Pretty Things
» Billy Wilder: Piukat paikat


« takaisin

Kiertue

Kiertue

Su 20.11.2011 17:15 Tapio 4