The Ballad of Genesis and Lady Jaye

Marie Losier:
The Ballad of Genesis and Lady Jaye (USA, 2011)
102 min. - englanti
K-15

Marie Losierin The Ballad of Genesis and Lady Jaye on vuoden yllättävin ja hätkähdyttävin dokumenttielokuva. Elokuva on noussut festivaalikierroksellaan hurjaksi menestykseksi ja sitä esitetään täysille saleille ympäri maailman. Dokumentin tyylilajiksi on mainittu avantgarde cinema vérité, mutta hienoja termejä tärkeämpi on rakkaustarina, jonka Losierin elokuva kertoo.

Genesis P-Orridge on hahmo, jota on mahdoton kuvailla sanoilla. Muusikko, performanssitaiteilija, friikki… termit eivät yksinkertaisesti riitä, Genesis murtautuu ulos määritelmistä. Genesis on ainut persoona, jonka on William S. Burroughsin mukaan onnistunut astua ulos ihmisyydestä ja todellisuuden rajoitteista tehdessään elämästään taideteoksen. Psychic TV -yhtyeen johtohahmona ja taiteilijana hän on muokannut ja järkyttänyt rock- ja taidepiirejä jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Uusimmassa projektissaan hän haastaa oman elämänsä lisäksi ihmisen biologian ja minuuden.

The Ballad of Genesis and Lady Jaye kertoo Genesis P-Orridgen ja hänen kumppaninsa Lady Jayen rakkaustarinan. Rakkauttaan osoittaakseen kaksikko on päättänyt muuttua yhdeksi. Losierin kameran taltioidessa Genesis muokkaa kehoaan kauneusleikkauksin ja implantein, jotta muistuttaisi kumppaniaan täydellisesti, Losierin kameran taltioidessa tapahtumat. Kesken muodonmuutoksen Lady Jaye menehtyy traagisesti ja Genesis päättää hävittää oman kehonsa luodakseen muistomerkin rakkaimmalleen. Losierin elokuva on surrealistinen tositarina äärimmäisestä taiteesta ja rakkaudesta.

» www.balladofgenesisandladyjaye.com



Katso myös:

» Yony Leyser: William S. Burroughs: A Man Within
» Liz Goldwyn: Pretty Things
» Mathieu Amalric: Kiertue
» Yony Leyser: William S. Burroughs: A Man Within
» Liz Goldwyn: Pretty Things
» Mathieu Amalric: Kiertue


« takaisin

The Ballad of Genesis and Lady Jaye

The Ballad of Genesis and Lady Jaye

La 19.11.2011 19:30 Tapio 4