Pretty Things

Liz Goldwyn:
Pretty Things (USA, 2005)
90 min. - englanti
K-13

Pretty Things on dokumenttielokuva klassisen amerikkalaisen burleskin kuningattarista, mutta samalla se on kertomus nuoren naisen löytöretkestä burleskin saloihin. Pretty Thingsin ohjaaja Liz Goldwyn on oman tarinansa kautta myös yksi elokuvan päähenkilöistä, muuttaen näin elokuvan genren perinteisestä dokumentista hurmaavaksi faktan ja fantasian yhdistelmäksi.

Liz kiinnostui burleskista löydettyään kaksi klassista burleskiasua kirpputorilta. Hän pukeutui asuihin ottaakseen sarjan omakuvia, joissa hän jäljitteli 1940-luvun burleskitaiteilijoiden poseerauksia. Hän halusi myös tietää lisää salaperäisistä kaunottarista ja ystävystyikin useisiin burleskin kuningattariin vuosien kirjeenvaihdon, haastattelujen ja striptease-tuntien myötä. Lizin muodonmuutos burleskitanssijaksi huipentui Big Spender -esitykseen, jota varten hän harjoitteli tunnetun tanssijan ja koreografin Jennifer Nairn-Smithin (All That Jazz) johdolla.

Pretty Things on vuosien tutkimustyön ja intohimon tulos. Elokuvan laadusta kertoo jotain se, että televisiodebyytti Yhdysvalloissa oli HBO-kanavalla. Pretty Thingsin jälkeen Liz Goldwyn on myös kirjoittanut arvostetun amerikkalaista burleskia käsittelevän kirjan: Pretty Things: The Last Generation of American Burlesque Queens. Mikäli olet kiinnostunut burleskista, suosittelemme lämpimästi Goldwynin elokuvaa.

» www.lgoldwynfilms.com


Katso myös:

» Marie Losier: The Ballad of Genesis and Lady Jaye
» Billy Wilder: Piukat paikat
» Mathieu Amalric: Kiertue
» Marie Losier: The Ballad of Genesis and Lady Jaye
» Billy Wilder: Piukat paikat
» Mathieu Amalric: Kiertue


« takaisin

Pretty Things

Pretty Things

To 17.11.2011 20:45 Tapio 4