Rokumentti Summit seminaari

Perjantaina 14.11.2008 klo. 12.00–15.00

Elokuvateatteri Tapio, Sali 1. Tapahtuma on maksuton, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen. Voit ilmoittautua paikalle täyttämällä ilmoittautumislomakkeen täällä.

Kellarista kuuluisuuteen. Kuinka se tehdään ja mitä se vaatii?

Seminaarin tarkoituksena on raottaa matkansa alussa oleville yhtyeille ja artisteille mitä kaikkea vaatii ja kuuluu siihen, että jonain päivänä soittaa tuhatpäiselle yleisölle ja myy kultalevyllisen albumeja.


1. Levy-yhtiö - "Kuinka saada levytyssopimus?"
Jani Jalonen / Elements Music Oy

Seminaarin ensimmäinen osa pohtii uuden artistin kiinnittämisen prosessia levy-yhtiön näkökannalta. Miten artisti saa kontaktin levy-yhtiöön? Mihin levy-yhtiö kiinnittää huomiota uutta artistia kiinnitettäessä? Millä perusteilla uusi artisti kiinnitetään ja mitä artistilta vaaditaan?

Kun levy-yhtiö on saatu koukkuun, päästään sopimusneuvotteluihin. Mitä kaikkea neuvotteluissa pitää ottaa huomioon? Miten toimii levyn äänittäminen ja julkaiseminen? Kun ensilevy on julkaistu ja kaupoissa, miten matka jatkuu kohti rokkitähteyttä?

Jani Jalonen on Elements Music Oy:n toimitusjohtaja/yrittäjä sekä nuoren perheen isä. Levy-yhtiö Elementsin talliin kuuluu mm. Stella ja Laura Malmivaara.


2. Keikat ja keikkamyynti - "Mistä keikkamyyjä ja manageri?"
Juha Kyyrö / Fullsteam Records & Fullsteam Agency

Kun julkaistaan levyjä, on myös hyvä tehdä keikkoja. Jotta taas saisi keikkoja, tarvitaan keikkamyyjä. Mistä tällaisen henkilön löytää ja minkälainen keikkamyyjä on sopiva juuri omalle yhtyeelle? Mitkä ovat keikkamyyjän tehtävät ja vastuut ja mitkä bändin? Kuinka edetä kellareista isoimmille lavoille?

Keikkailun ja kovan levymyynnin jälkeen kuvioihin voidaan tarvita uusi henkilö, manageri. Mikä on managerin ja agentin ero? Tarvitseeko juuri sinun bändisi manageria? Jos tarvitsee, mihin manageria tarkkaan ottaen tarvitaan?

Juha Kyyrö on Fullsteam Recordsin ja Fullsteam Agency ohjelmatoimiston perustaja. Fullsteam on valittu vuoden indieyhtiöksi jo neljä kertaa vuosittaisessa Musiikki & Media tapahtumassa. Fullsteamin artisteihin kuuluvat mm. Disco Ensemble, Lapko ja Sister Flo.


3. Paneelikeskustelu – "Artistin profiili"
Virpi Immonen / Backstage Alliance
Jani Jalonen / Elements Music Oy
Juha Kyyrö / Fullstream Records & Fullsteam Agency

Keskustelussa pohditaan miten säilyttää ja nostaa artistin profiilia? Mikä tekee artistista kestosuosikin ja mitä kaikkea se vaatii artistilta ja taustavoimilta? Miten pitkäjänteistä nykyään on uuden artistin ulos tuonti kuluttajien ulottuville?

Virpi Immonen on Backstage Alliance Records & Agencyn johtaja. Hän ihailee ihmisiä joilla "pysyy jalat maassa ja järki päässä tässä hommassa." Backstage Alliancen artisteihin kuuluvat mm. Hanoi Rocks, Kastor ja Bloodpit.