Seminaarit

Rokumentin seminaarit ovat ilmaisia ja ikärajattomia.

Rokumentin perjantaiseminaari

Ilmastonmuutos ja suora toiminta

Perjantaina 15.11. • Tapio sali 1 • klo 13

Greenpeacen Sini Saarelan vangitseminen ja ministeri Heidi Hautalan ero herättivät valtaisan keskustelun kansalaistottelemattomuudesta ja erilaisten ympäristöä suojelevien järjestöjen käyttämistä keinoista. Missä kulkee hyväksytyn toiminnan raja? Tulisiko rangaistuksia kiristää? Pitäisikö mielenosoituksia lisätä? Pyhittääkö päämäärä keinot? Keskustelussa ilmastonmuutos ja suoran toiminnan oikeutus.

Keskustelemassa suoran toiminnan oikeutuksesta:
Sini Harkki ja Annastiina Airaksinen (Greenpeace) 
Riitta Myller (kansanedustaja, SDP)
Krista Mikkonen (Vihreän liiton varapuheenjohtaja, Joensuun kaupungnvaltuutettu)  
Teemu Tertsunen (Kokoomusnuorten Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja)
Keskustelun vetää Itä-Suomen yliopiston professori Ari Lehtinen.

Rokumentin musaseminaarit

Pelimusa ja raha

Keskiviikkona 13.11. • Ravintola Kerubi • klo 16

Luennoimassa Suomen kuunnelluin säveltäjä, Angry Birdsin pelimusiikin säveltänyt Ari Pulkkinen / AriTunes. Pulkkinen kertoo kasvutarinansa, kuinka hänestä tuli pelimusiikin tekijä. Hän havainnollistaa työskentelyään esimerkkien ja näytteiden avulla. Pulkkinen myös kertoo, onko pelimusiikilla mahdollista tehdä elantoa. Seminaarin alussa Teosto valaisee pelimusiikin tekijänoikeuskiemuroita. Seminaariyhteistyössä Joensuun tiedepuisto.

Seminaarin jälkeen on mahdollista jäädä juttelemaan Teoston edustajan kanssa ja kysyä henkilökohtaisesti kaikki visaiset kysymykset Teostosta.

Levypomo vastaa

Torstaina 14.11. • Pakkahuone • klo 16

Keskustelemassa menestyneimmän kotimaisen ohjelmatoimiston Fullsteam Agencyn ja levy-yhtiö Fullsteam Recordsin presidentti Juha Kyyrö. Kyyrö on työskennellyt alusta alkaen esimerkiksi Disco Ensemblen ja Rubikin kanssa julkaisijana ja keikkamyyjänä. Kyyrö valaisee, miten aloitteleva yhtye voi hyötyä levy-yhtiöstä ja keikkamyyjästä ja kuinka sellainen hankitaan. Muusikon näkökulmaa mukana tuomassa Von Hertzen Brothersien Mikko Von Hertzen ja Endstand-yhtyeestä tuttu Janne Tamminen. Seminaarin alussa Teosto kertoo, miksi musiikintekijän kannattaa liittyä Teoston asiakkaaksi.

Seminaarin jälkeen on mahdollista jäädä juttelemaan Teoston edustajan kanssa ja kysyä henkilökohtaisesti kaikki visaiset kysymykset Teostosta.

Radiosoitto

Perjantaina 15.11. • Bar Play • klo 16

Keskustelemassa YleX-radiokanavan ohjelmapäällikkö Tomi Saarinen. Myös musiikin erikoisohjelmien juontajana ja musiikkipäällikkönä toiminut Saarinen kertoo, miten sinne radioon pääsee. Keskustelussa käydään läpi soittolistat, erikoisohjelmat ja YleX:n demokellarit.

YleX:n tuore musiikkipäällikkö Peppi Lankinen on sairastunut, eikä pääse paikalle.

Seminaarin aluksi Teosto kertoo, miten tekijänoikeuskorvausten suuruus muodostuu radiosoitossa.


Rokumentin musaseminaarit järjestää Joensuun Popmuusikot ry:n Pumppu013-hanke yhteistyössä säveltäjäin tekijänoikeustoimisto Teosto ry:n kanssa.

Rokumentti-seminaarit:

Pelimusa ja raha
Keskiviikkona 13.11.2013 klo 16
Kerubin Sali (Siltakatu 1)

Levypomo vastaa
Torstaina 14.11.2013 klo 16
Pakkahuone (Rantakatu 2 B)

Ilmastonmuutos ja suora toiminta
Perjantaina 15.11.2013 klo 13
Elokuvateatterikeskus Tapio, sali 1 (Kauppakatu 27)

Radiosoitto
Perjantaina 15.11.2013 klo 16
Bar Play (Kauppakatu 23)

Seminaarit ovat ilmaisia ja ikärajattomia.