Body of God

Jouni Hokkanen:
Body of God (Suomi, 2013)
69 min. • Englanti
K-16

Ihmiskehon muokkaaminen, tatuoinnit, lävistykset ja polttomerkit toimivat identiteetin rakennusaineena. Body of God on dokumentti, joka kertoo kuinka pienen pervopiirin salatusta alakulttuurista tuli rock-uskottavaa kapinallista katumuotia €“ lävistysten historia huipulta huipulle, sellaisena kuin alan veteraanit sen kokivat.

Fakir Musafar, 83, on elävä legenda, mestarilävistäjä, shamaani ja taiteilija. Body Modification -liikkeen perustaja on omistanut elämänsä eri tavoille muokata ruumista ja sielua aina korseteista neulaleikkeihin ja piikkimatolla meditointiin.

Body of God esittelee keskeiset lävistäjälegendat ja heidän huikeat elämäntarinansa. Newyorkilaiseen sadomasokistihomojen moottoripyöräkerhoon vuonna 1967 liittynyt Jim Ward kehitti pervokulttuuria Muzak-miljonääri Doug Malloyn rahoituksella. Panseksuaalinen legenda Cynthia Wright tekee tulen ja lihan taidetta. Hän on lävistänyt yli tuhat ihmistä ja tietää polttoarpien historiasta, metodeista ja motiiveista enemmän kuin kukaan muu.

Katsomiskokemus on kuin tuhatasteisena hehkuva poltinrauta: kuumottava ja puhdistava.

Jouni Hokkanen


« takaisin

Jouni Hokkanen: Body of God

Jouni Hokkanen: Body of God

La 16.11.2013 21:00 Tapio 4