Kuolema on väärässä

Mikko Keinonen:
Kuolema on väärässä (Suomi, 2013)
135 min. • Venäjä • Tekstitys suomeksi
-S-

€Hengittäkää, ystävät! Eläkää!€

Venäjän suurin rock-vaikuttaja Juri Shevtshuk on tehnyt musiikkia DDT-yhtyeensä kanssa jo 1980-luvun alusta lähtien. Muusikot Shevtshukin takana ovat vuosien varrella vaihtuneet, mutta nyt yli 30 vuoden uran jälkeen DDT on taiteellisen uransa huipulla.

Kuolema on väärässä -konserttielokuva esittelee nykyisen DDT:n, joka näytti parasta osaamistaan Helsingissä 27.4.2013. Kolmatta tuntia kestäneen konsertin aikana bändi esitti musiikkia neljältä vuosikymmeneltä ja tarjosi show'n, jossa herkät runohetket seuraavat hurjia instrumentaalisia kuljetuksia ja letkeät laulelmat vaihtuvat äkisti infernaaliseen rock-raivoon.

Venäjän ulkopuolella Juri Shevtshuk tunnetaan ennen kaikkea terävistä sanoituksistaan ja poliittisista kannanotoistaan, mutta Kulttuuritalon lavalla esille pääsee myös Shevtshukin musikaalinen nerous sekä hänen kokoamansa bändin häikäisevä ammattitaito. Uudistunut DDT on dynaaminen ja spontaani, mutta samalla kurinalainen. Täysin vastustamaton yhdistelmä soittamisen riemua ja taiteellista kunnianhimoa.


« takaisin

Mikko Keinonen: Kuolema on väärässä

Su 17.11.2013 15:45 Kerubi