The Great Hip Hop Hoax

Jeanie Finlay:
The Great Hip Hop Hoax (UK, 2013)
88 min. • Englanti
K-12

Kun über-kalifornialainen rap-duo Silibil n' Brains oli hyvää vauhtia matkalla megatähteyteen, ei kellään ollut hajua, että coolit jenkkiräppärit olivatkin oikeasti skotlantilaisia opiskelijoita.

Ihmetystä, ällistystä ja repeilevää naurua leffafestareilla herättäneen The Great Hip Hop Hoaxin tarina saa alkunsa, kun parikymppiset skotit Billy Boyd ja Gavin Bain yrittävät saada brittiläiset levy-yhtiöt kiinnostumaan musiikistaan. Ylimieliset levymogulit näyttävät maalaisille ovea, joten kaverit päättävät kokeilla erilaista lähestymistapaa. He luovat itselleen vale-identiteetit ja alkavat puhua jenkkiaksentilla. Britannian amerikannälkäiset levypomot pissaavat hunajaa katu-uskottavan räppikaksikon edessä, vaikka Billy ja Gavin eivät ole koskaan edes käyneet Yhdysvalloissa.

Pian nämä €L.A. Homeboyt€ saavat solmittua levytyssopimuksen Sonylle ja pääsevät kiinni makeaan elämään. Kolmen vuoden ajan kaksikko elää jenkkitähden arkea, johon kuuluu bailuja Madonnan kanssa ja yhteiskeikkoja Eminemin D12-possen kanssa. Paljastuminen on välillä todella lähellä, mutta kovaääninen käytös ja hullut tempaukset hautaavat totuuden alleen. Lopulta kokopäivätoiminen teeskentely alkaa kuitenkin vaatia veronsa.

The Great Hip Hop Hoax kuvaa Billyn ja Gayinin uskomattoman vedätyksen alusta loppuun. Dokumentissa nähdään paljon Silibil n' Brainsin itse kuvaamaa hillitöntä päiväkirjamateriaalia menestyksen nousukiidon ajoilta. Mitä härskimpi huijaus, sen ahnaammin se niellään!« takaisin

Jeanie Finlay: The Great Hip Hop Hoax

Jeanie Finlay: The Great Hip Hop Hoax

Su 17.11.2013 17:15 Tapio 3