Good Vibrations

Lisa Barros D'Sa, Glenn Leyburn:
Good Vibrations (UK, Irlanti, 2011)
103 min. • Englanti
K-12

70-luvulla Pohjois-Irlannin Belfast oli Euroopan kuumottavimpia paikkoja elää. €The Troubles€ -nimellä tunnetut levottomuudet ja väkivaltaisuudet varjostivat alueen jokapäiväistä elämää, ja ihmiset joutuivat elämään pelossa. Good Vibrations on tositarina siitä, kuinka yksi mies ryhtyi taistelemaan vallitsevaa tilannetta vastaan erilaisella tavalla.

Musiikkia rakastava Terri Hooley oli radikaali ja kapinallinen. Hooley ei kuitenkaan tarttunut ystäviensä tapaan aseisiin vaan päätti perustaa Good Vibrations -nimisen levykaupan, tietenkin kaupungin pommitetuimmalle alueelle. Hooleysta kehkeytyi Belfastin punk-kummisetä, joka innoitti nuoria muusikonalkuja ryhtymään toimeen ja ottamaan kotikaupunkinsa takaisin musiikin keinoin.

Good Vibrations lämminhenkinen draamaelokuva ja samalla sukellus brittipunkin alkuaikaan, jolloin John Peelin tehosoittama The Undertonesin Teenage Kicks sai koko Britannian kiinnostumaan pikkukaupunkien punkkareista. Elokuva on intohimoinen ja hauska kuvaus musiikin mahtavasta voimasta.« takaisin

Lisa Barros D'Sa, Glenn Leyburn: Good Vibrations

Lisa Barros D'Sa, Glenn Leyburn: Good Vibrations

La 16.11.2013 13:00 Tapio 3