The Death and Resurrection Show

Shaun Pettigrew:
The Death and Resurrection Show (UK, 2013)
150 min. • Englanti
K-16

The Death and Resurrection Show kertoo post-punkin, goottirockin ja industrialin legendan, Killing Joken uskomattoman tarinan. Vuonna 1978 perustetun brittiyhtyeen tunnusmerkkeihin kuuluvat okkultisimin, provosoinnin ja maailmanlopun visioinnin lisäksi hypnoottiset rytmit, Geordie Walkerin epäpyhät kitarasoinnut ja mystisen solistin Jaz Colemanin maaninen ulosanti. €You have to remember that Killing Joke started as a ritual.€

Killing Joke on alusta lähtien ollut kokeileva yhtye. Kokeilu ei ole rajoittunut vain musiikkiin, vaan mystiikka ja okkultismi ovat aina olleet keskeinen osa bändin taivalta. Etenkin profeetallinen nokkamies Jaz Coleman on vuosikymmenien saatossa tullut tunnetuksi hämäristä tempauksistaan, joista mainittakoon muun muassa katoaminen Islantiin maailmanloppua pakoon juuri, kun yhtye oli alkanut saavuttaa suuren yleisön suosiota. Myös psykologisella manipulaatiolla terästetyt keikat ja levyn äänitys Egyptin pyramideilla hautakammiossa ovat bändille ihan normaaleita urarutiineita.

Killing Joken vaikutus nykymusiikkiin on valtava, tunnustusta ovat antaneet lukuisat yhtyeet Metallicasta Foo Fightersiin ja Faith No Moreen. Nirvana taas €lainasi€ Killing Jokelta Come As You Are -hittinsä merkkaavan riffin. Kotimaisista muusikoista yhtyeen uskollisin fanipoika lienee Jouni Hynynen, jonka yhtye Kotiteollisuus pääsi jopa versioimaan Killing Jokea Absolute respect €“tribuuttialbumille.

Uunituore ja Rokumentissa Suomen ensi-iltansa saava dokumenttielokuva The Death and Resurrection Show ällistyttää vakaumuksellisenkin Joke-fanin. Elokuvan uskomattoman laaja arkistomateriaali ja haastattelut eri vuosikymmeniltä vievät suoraan Killing Joken pimeään sydämeen. Järkälemäinen kaksi ja puolituntinen dokumentti ei kestostaan huolimatta päästä hetkeksikään otteestaan, vaan upottaa katsojan Joken vääristyneeseen maailman. Tätä ei kukaan itseään kunnioittava musafani voi jättää väliin. Ole osa kuoleman ja ylösnousemuksen showta!

» killingjokemovie.com« takaisin

Shaun Pettigrew: The Death and Resurrection Show

Shaun Pettigrew: The Death and Resurrection Show

Pe 15.11.2013 19:45 Tapio 3