The Stone Roses: Made of Stone

Shane Meadows:
The Stone Roses: Made of Stone (UK, 2013)
96 min. • Englanti
K-12

Intohimoa ja innokkuutta pursuava musadokumentti brittirockin suuruudesta.

Mitä jos saisit mahdollisuuden tehdä dokumenttielokuvan suosikkiyhtyeestäsi ja seurata samalla aitiopaikalta bändin ja sen järjestelyjä? Ohjaaja Shane Meadowsilta ei tarvinnut asiaa kahdesti kysyä. Meadows tarttui
aiheeseen vanhan fanipojan innolla ja hänen rakkautensa Stone Rosesia
kohtaan suorastaan huokuu valkokankaalta elokuvassa Made of Stone.

Made of Stone ei edes pyri vastaamaan kaikkiin kysymyksiin bändin aikoinaan tuhonneista ristiriidoista, vaan keskittyy kuvaamaan avoimesti isoille lavoille paluuta yrittävän nelikon valmistautumista vuoden 2012 kiertueelle €“ nahkoineen karvoineen. Vanhat kaunat on osittain haudattu, mutta uusia on jo päässyt syntymään. Elokuvan jännite rakentuu Ian Brownin ja kumppaneiden persoonien törmäyksiin - näinkö bändin paluukiertue loppuu ennen kuin se on kunnolla alkanutkaan. Kenties kytevä tilanne on syy siihen, että Meadows kameroineen on onnistunut taltioimaan monta harvinaisen väkevää soittokohtausta.

Made of Stone on melkein yhtä paljon konserttielokuva kuin dokumentti. Elokuvaa onkin kehuttu lukuisissa arvioissa vuoden parhaaksi musiikkielokuvaksi. Yllättävän paljon huomiota saavat myös bändin fanit. Meadowsin avoimen ihaileva ote tyydyttää kuitenkin taatusti britirockin ystävien nostalgiannälän ja innostaa samalla noviiseja tutustumaan paremmin yhtyeeseen, joka aikanaan loi puitteet Oasiksen kaltaisten ilmiöiden nousulle.

-
Elokuvan näytöksessä mukana Rumba - 30 vuotta!« takaisin

Shane Meadows: Stone Roses: Made of Stone

Shane Meadows: Stone Roses: Made of Stone

La 16.11.2013 22:00 Tapio 3