A Band Called Death

Mark Christopher Covino, Jeff Howlett:
A Band Called Death (USA, 2013)
96 min. • Englanti
K-12

Ennen yhtyeitä Bad Brains, Sex Pistols tai Ramones, oli bändi nimeltä Death. 1970-luvun alussa, ennen kuin punk oli edes pilkkeenä Iggy Popin silmäkulmassa, kolme afroamerikkalaista Hackneyn veljestä perusti Detroitissa bändin, jonka treenitilaksi sai kelvata kotitalon tyhjillään oleva huone. Soittotaito ja asenne kehittyi, bändi soitti joitakin paikallisia keikkoja ja julkaisi singlen levytyssopimuksen toivossa. Mutta aika ei ollut kypsä, Motown ja disco jyräsivät Hacknyn protopunkkarit alleen.

Levy-yhtiöiden mielestä veljesten musiikki €“ ja etenkin bändin nimi €“ oli liian uhkaava, eikä Death saanut ansaitsemaansa tilaisuutta. Mark Christopher Covinon ja Jeff Howlettin uunituore dokumenttielokuva A Band Called Death kertoo sadunomaisen tarinan siitä, kuinka demonauha vuodelta 1974 löysi tiensä pölyiseltä ullakolta uuden sukupolven tietoisuuteen melkein 30 vuotta myöhemmin. Kiistattomasti aikaansa edellä ollut Death saa viimeistään tämän elokuvan myötä ansaitsemansa paikan punkin edelläkävijänä ja ensimmäisenä mustana punkbändinä.

South by Southwestissa amerikkalaisen yleisön hurmannut A Band Called Death ei ole pelkästään erinomainen musiikkidokumentti, vaan voimakas ja koskettava tarina perheestä ja veljesrakkaudesta.

--

Näytöksessä mukana Rumba - 30 vuotta!

» drafthousefilms.com« takaisin

Mark Christopher Covino, Jeff Howlett: A Band Called Death

Mark Christopher Covino, Jeff Howlett: A Band Called Death

Ke 13.11.2013 17:00 Tapio 3
Pe 15.11.2013 22:30 Tapio 3