Flex Is Kings

Deidre Schoo, Michael Beach Nichols:
Flex Is Kings (USA, 2013)
83 min. • Englanti
-S-

Flex Is Kings on upeasti kuvattu dokumenttielokuva New Yorkin katutanssibattlejen kuningaslajista nimeltä Flex. Flex on syntynyt Brooklynin kaduilla ja ilmiö leviää vauhdilla nuorten keskuudessa. Tanssikamppailuihin, battleihin tiivistyvä tyyli simuloi katutappeluiden väkivaltaa ja jengien uhitteluja, mutta tekee sen humoristisesti ja hyväntahtoisesti. Tanssijoiden koreografiat ovat maallikollekin hypnoottista katsottavaa. Tanssikohtaukset on myös kuvattu todella upeasti tanssijoiden vaikuttavaa kehonhallintaa kunnioittaen.

Flex Is Kingsin päähenkilöitä yhdistää Brooklynin tanssiyhteisö, joka järjestää Flexingin päätapahtumaa Battlefestiä. Liikkeen karismaattinen keulahahmo Flizzo on paikallinen legenda, jota ei ole koskaan voitettu battlessa. Lähes akrobaattisiin suorituksiin kykenevä Jay Donn taas saa mahdollisuuden nousta tähdeksi tanssitaitojensa ansioista. Hänet kiinnitetään kokeellisen tanssiteatterin esityksen päätähdeksi, mutta kykeneekö kaduilla oppinsa saanut Jay toimimaan ammattikoreografin kanssa? Flex Is Kings kasvaa tanssielokuvasta kauniiksi kuvaukseksi yhteisöstä, jossa luovuus ja intohimo tarjoavat pääsylipun pois kaduilta.

Flex tulee sanasta flexibility ja nimi on todella kuvaava. Tanssijoiden kyky taivuttaa kehoaan ja liikkua on liki epäinhimillistä. Flex Is Kingsin parasta antia ovatkin liikuttavan kauniit tanssikohtaukset joita on kuvattu niin metroasemilla, silloilla kuin puiston lumihangessakin. Elokuva on todellinen must-see kaikille katutanssiharrastajille, mutta siitä nauttiakseen ei ole tarvetta ymmärtää tanssia. Humaani tarina, karismaattiset hahmot sekä hauskat ja ällistyttävät tanssiliikkeet pitävät otteessaan kenet tahansa. Flex Is Kings on yksi upeimmista katutanssielokuvista kautta aikojen.

» streetdancebrooklyn.com« takaisin

Deidree Schoo, Michael Beach Nichols: Flex Is Kings

Deidree Schoo, Michael Beach Nichols: Flex Is Kings

Su 17.11.2013 13:15 Tapio 3