Kidd Life

Andreas Johnsen:
Kidd Life (Tanska, 2012)
96 min. • Tanska • Tekstitys englanniksi
K-16

Kidd Life osuu tähän päivään kuin paremmin kuin P. Diddy Rolls Royceen. Andreas Johsenin seurantadokumentti kertoo parikymppisestä Nicholas Westwoodista, joka nousi YouTubessa julkaisemallaan biisillä Tanskan hip hop -skenen kuumimmaksi tähdeksi. Nicholas, artistinimeltään Kidd otti menestyksen vastaan kuin vain viimeisiä teinivuosiaan viettävä nuorukainen voi, täyttäen elämänsä seksillä, päihteillä ja hillittömillä juhlilla. Johnsenin kamera seuraa Kiddin sekaista elämää vuoden ajan ja piirtää samalla tarkan kuvan liian nopeasta menestyksestä.

Kidd Life on hillittömän hauska, mutta samalla satuttava kuvaus nykyajan villistä nettijulkisuudesta. Kiddin ura pamahtaa käyntiin hillittömällä vauhdilla ja pian faneja riittää maan pääministeriä myöten. Keikkoja on tarjolla enemmän kuin ehtii tehdä ja uusia hittejä pitäisi äänittää. Päihteiden kanssa painiva Nicholas ei vain tiedä haluaako hän oikeasti olla Kidd, koko ilmiö kun lähti käyntiin komerossa keksitystä läpästä. Nicholas ei haluaisi juuttua Kiddin rooliin, mutta samalla luopuminen maineesta ja elämäntyylistä on vaikeaa.

Kidd Life sopii Sini Sabotagen ja Mustan Barbaarin Suomeen äärimmäisen hienosti. Kiddin tarina on täysin universaali ja elokuvasta voi nauttia täysin siemauksin tietämättä Tanskan musiikkimaailmasta yhtään mitään. Märkäkorvainen ja naivi Nicholas on todella karismaattinen päähenkilö ja Johnsen leikkaa kohtauksia yhteen oivaltavasti. Kidd Life on kerännyt runsaasti kiitosta maailmalta eikä ihme. Elokuva on hieno tribuutti nuoruuden hölmöydelle!

» kiddlifethemovie.com« takaisin

Andreas Johnsen: Kidd Life

Andreas Johnsen: Kidd Life

Ke 13.11.2013 19:15 Tapio 4