My Life With Liberace

Steven Soderbergh:
My Life With Liberace (USA, 2013)
118 min. • Englanti • Tekstitys suomeksi
K-12

Maailmankuulusta show-pianistista kertova My Life With Liberace nousi Cannesin elokuvajuhlien puhutuimmaksi tapaukseksi. Tähtinäyttelijöiden (Michael Douglas ja Matt Damon) paneutuvien roolisuoritusten ja älykkään käsikirjoituksen ajamana tarina luksuksen keskellä elävästä narsistisesta kaappihomosta nousi kirkkaasti ylitse glamourhomovitsailun, johon Liberacen tapauksessa olisi helppo sortua. Ohjaaja Soderbergh ei osoittele saatikka pilkkaa, hän ymmärtää julkisuuden, intohimon, valtapelin ja ulkokultaisuuden piinassa eläviä roolihahmojaan.

My Life With Liberace muistuttaa, kuinka massiivinen hahmo Liberace oli aina 70-luvulle saakka. Mies tunnettiin kaikkialla ja hänen levyjään myytiin kymmeniä miljoonia kappaleita. Aikanaan Liberace oli maailman parhaiten palkittu viihdetaiteilija, joka lanseerasi ironisen sanonnan €itkin koko matkan pankkiin€. Soderberghin elokuva esittelee ristiriitaisen supertähden. Douglas paljastaa roolissaan ylettömyyden, narsismin, irstailun, vallan ja turmeluksen alta rakkautta ja intohimoa janoavan heikon ja inhimillisen ihmisen.

My Life With Liberace perustuu Liberacen rakastajan Scott Thorstonin muistelmateokseen. Vaikka elokuvassa käydään läpi perinteisistä kuolemansynneistä liki jokainen, on kyseessä kuitenkin hienovarainen elokuva rakkaussuhteesta pröystäilevän Las Vegasin pyörteissä.

» www.hbo.com« takaisin

Steven Soderbergh: My Life With Liberace

Steven Soderbergh: My Life With Liberace

La 16.11.2013 13:30 Tapio 2