The House I Live In

Eugene Jarecki:
The House I Live In (Yhdysvallat, 2012)
105 min. • Englanti
K-12

Synti V: Huumekauppa ja huumeiden käyttö

Huumeet ja huumekaupan vastainen sota ovat synnyttäneet lukemattoman kasan elokuvia, lauluja, kirjoja ja televisiosarjoja. Yksi parhaista huumesodan kuvauksista on televisiosarja Wire €“ Langalla, jossa luodataan läpi koko yhteiskunnan valtaketju huumekaupan vaikutuksia jahdatessa. Eugene Jareckin häikäisevä dokumenttielokuva The House I Live In tekee saman dokumenttielokuvan keinoin. Elokuva voitti Sundance-festivaalin Grand Jury Prizen ja New York Times nimesi sen vuoden 2012 parhaaksi dokumenttielokuvaksi.

Ohjaaja ja aktivisti Eugene Jarecki on onnistunut luomaan Yhdysvaltojen huumesodasta älykkään ja vaikuttavan elokuvan, joka hehkuu intohimoa. The House I Live In pureutuu Richard Nixonin 1960-luvulla aloittamaan sotaan, joka jatkuu vielä vuosikymmenten jälkeenkin ratkaisemattomana. Kamppailu on tuottanut uhreja, hajottanut perheitä ja maksanut enemmän kuin mikään Yhdysvaltojen valtioita vastaan käymä sota. Huumesota ei ole myöskään tuottanut tuloksia vaan vahvempia ja puhtaampia huumeita on tarjolla enemmän kuin koskaan.

Eugene Jarecki kyseenalaistaa sodan huumeita vastaan, muttei sorru syyttelyyn. Päinvastoin The House I Live In on täynnä toivoa ja uskoa muutokseen. Kuten Wiren kirjoittajat, myös Jarecki haluaa vaikuttaa Yhdysvaltojen huumelakeihin. The House I Live In on yhteiskunnallisen elokuvan mestariteos, joka tulee jäämään dokumenttielokuvan historiaan.

» www.thehouseilivein.org« takaisin

Eugene Jarecki_ The House I Live In

Eugene Jarecki_ The House I Live In

Ke 13.11.2013 19:15 Tapio 3