The Queen of Versailles

Lauren Greenfield:
The Queen of Versailles (Yhdysvallat, 2012)
100 min. • Englanti
K-3

Synti III: Ylenpalttisen vaurauden kerääminen

The Queen of Versailles on uskomaton elokuva ylenpalttisen omaisuuden älyttömyydestä. Samalla se on älykäs ja hieno kuvaus siitä, mikä tässä maailman ajassa on pielessä. Siegelin pariskunta €“ resort-asunnoilla upporikastunut David Siegel ja häntä 31 vuotta nuorempi ex-malli Jackie Siegel €“ rakentavat kodikseen Yhdysvaltojen suurinta omakotitaloa, 90 000 neliömetrin uutta Versaillesia. Perheen arki on kuin The Osbournes päällystettynä kultapölyllä: absurdia, hulvatonta ja kuvottavaa.

The Queen of Versailles on hykerryttävä katsaus ökyrikkaiden arkeen. Ohjaaja Lauren Greenfield pääsee Siegelin perheen kultahäkin sisälle ja saa riisuttua kohteiltaan julkisivun. Greenfield onnistui tavoitteessaan ilmeisesti liiankin hyvin, sillä David Siegell nosti oikeusjutun ohjaajaa vastaan. Osa elokuvan viehätyksestä perustuukin tositelevisiomaiseen hulvattomaan arkeen ja perheen uskomattomiin puitteisiin. Pinnan alla taas on älykäs kuvaus talousjärjestelmän tuottamista hulluista voitoista ja suurista tappiosta.

The Queen of Versailles on komeaa katseltavaa. Tuotannossa ei ole säästelty ja parhaimmillaan elokuva toimii kuin hauskin komedia. Lopulta kuitenkin paljastuu, ettei edes valtava kasa rahaa tuo onnea. Siegelien arjessa on surullinen pohjavire, jota jyrkkä oikeistolaisuus ennestään synkistyttää.« takaisin

Lauren Greenfield: The Queen of Versailles

Lauren Greenfield: The Queen of Versailles

Su 17.11.2013 13:00 Tapio 4