The Libertines - There Are No Innocent Bystanders

Roger Sargent:
The Libertines - There Are No Innocent Bystanders (UK, 2011)
89 min. - Englanti
K-12

The Libertinesin nimi lienee monelle tuttu ulkomusiikillisista kuvioista: Keulahahmo Pete Doherty on lähivuosien näkyvimpiä seksiärokkiajapäihteitä-hahmoja, joka on toilaillut itsensä lehtien kansiin toistuvasti, vetänyt kaikki maailman aineet, leikkinyt hengellään ja ollut naimisissa Kate Mossin kanssa. Eivätkä ne muutkaan bändin jäsenet tainneet ihan maitopoikia olla.

Sekoilu on yksi osa The Libertinesiä, sitä ei voi kiistää. Mutta yhtye oli paljon muutakin kuin juoponsutjakka ongelmakimppu ja yksi brittilehtien taas kerran löytämistä rockin pelastajista. Se oli elinvoimaista rockia ja hienoja lauluja suoltanut, voimakastahtoinen yhtye. Vuonna 2010 bändi pyrki jättämään porukan rikki repineet sisäiset ristiriidat ja sotkut taakse tehdäkseen paluun parrasvaloihin. Roger Sargentin elokuva The Libertines – There Are No Innocent Bystanders dokumentoi tämän ohdakkeisenkin tien keskittyen lööppijuorujen sijasta otsikoiden takana oleviin oikeisiin ihmisiin. Menneisyyden rellestämistä, sohlaamista ja rockelämää ei kuitenkaan ole jätetty kuvista pois. The Libertinesin tapauksessa se tuskin olisi mahdollistakaan. Jotkut asiat kun eivät täysin jääkään taa…

Ohjaaja Roger Sargent toimi vuosikaudet The Libertinesin luottovalokuvaajana ja eli yhtyeen lähipiirissä. Hän pääseekin henkilöhaastatteluissa kohteidensa ihohuokosille ja esimerkiksi johtopari Doherty-Barâtin mutkikkaat välit purkautuvat niissä peittelemättä. Sargentin valokuvat ovat myös vahvassa roolissa tarinan kuljettamisessa kohti odotettua päätöskonserttia.

» thelibertinesfilm.co.uk



« takaisin

The Libertines - There Are No Innocent  Bystanders

The Libertines - There Are No Innocent  Bystanders

Pe 16.11.2012 19:00 Tapio 4