Andrew Bird: Fever Year

Xan Aranda:
Andrew Bird: Fever Year (USA, 2011)
81 min. - Englanti

Jos esimerkiksi The Shins, Arcade Fire ja Rufus Wainwright ovat mielestäsi kuuntelemisen arvoista musiikkia, sinun tulee tutustua Andrew Birdiin. Paras tapa tehdä se on katsoa tämä elokuva. Andrew Bird: Fever Year kuvaa lahjakkaan chicagolaismuusikon tolkuttoman kiivaan kiertuevuoden loppusuoraa, johon kulminoituu yli kymmenen vuoden ankara työ. Krooninen kuumeilu ei varsinaisesti helpota keikkaurakkaa, johon sisältyy myös jatkuvaa yhteistyötä muiden taiteilijoiden kanssa sekä äänitystyötä ja hengailua perheen maatilan kasvimaalla.

Fever Year on elokuva luomisesta ja kiertueen arjesta. Paljon elävää musiikkia ja konserttikuvaa sisältävä kaunis elokuva tutustuttaa katsojan Suomessa vähemmälle huomiolle jääneen hienon indiepopparin musiikkiin komealla tavalla. Kuumeesta huolimatta Andrew Bird ei suostu levähtämään vaan hän pakenee luovuuden jämähtämistä kaikin keinoin. Bird jahtaa €inspiraation haamua€ heittämällä laulujaan illasta toiseen sattuman varaan epätäydellisyyttä pelkäämättä. Niin soolona, monikerroksisia luuppeja rakentaen, kuin huolella kootun bändinsäkin kanssa Bird kehittää ilmaisuaan hillittömällä intohimolla. Laadukkaat keikkataltioinnit ovat olennainen osa tarinaa tehden elokuvasta dokumentin ja konserttielokuvan saumattoman ja tyylikkään yhdistelmän.

Xan Arandan lukemattomilla festivaaleilla esitetty ja palkittu elokuva nostaa muusikkokuvasten rimaa korkealle. Värikylläinen ja hienosti kuvattu elokuva tavoittaa laulut ja niiden tekijän persoonallisella tavalla. Samalla se kuvaa sekaista maailmaa, jonka keskellä kiertueella oleva taiteilija luo teoksiaan.

» andrewbirdfeveryear.wordpress.comKatso myös:

» Kevin Triplett: Blaze Foley: Duct Tape Messiah
» Eve Wood: Pulp: The Beat Is The Law €“ Fanfare For The Common People
» Malik Bendjelloul: Searching for Sugar Man
» Kevin Triplett: Blaze Foley: Duct Tape Messiah
» Eve Wood: Pulp: The Beat Is The Law €“ Fanfare For The Common People
» Malik Bendjelloul: Searching for Sugar Man


« takaisin

Andrew Bird: Fever Year

Andrew Bird: Fever Year

Ke 14.11.2012 17:00 Tapio 4