Drive

Nicolas Winding Refn:
Drive (USA, 2011)
104 min. - Englanti - Suomenkielinen tekstitys
K-18

Jos Rokumentin avauselokuvaksi valittiin vuoden paras dokumenttielokuva, niin päätöspaikka myönnettäköön parhaalle fiktiolle, mitä kankaalle on saatettu sitten viime syksyn. Drive sai aikaan saman reaktion, jonka koki nähdessään pikkupoikana ensimmäisen kerran Tarantinon Reservoir Dogsin. Miten mikään voikaan olla näin siistiä? Übertyylikäs elokuva on ehdottomasti koettava valkokankaalla ja marraskuun sateen kiillottama pimeys on siihen juuri oikea ympäristö.

Nicolas Winding Refn palkittiin parhaan ohjaajan palkinnolla viime vuoden Cannesissa ja siitä lähtien Drive on ollut kaikkien huulilla. Elokuva onkin juuri ohjauksen juhlaa. Driven käsikirjoitus ei mullista genreä, kyseessä on rikoselokuva, jossa joudutaan pulaan, kostetaan ja rakastetaan. Mutta Refn on saanut luotua elokuvaansa todella poikkeuksellisen upean tunnelman, joka nostaa sen täysin omalle jalustalleen. Pääosaa esittävä Ryan Gosling loistaa ilmeettömänä arjen sankarina, elokuvan kuvaus on kerrassaan komeaa ja musiikki…

Niin, todella suuri osa Driven ainutlaatuisesta tunnelmasta syntyy elokuvan soundtrackin ansiosta. Drive nosti huomion keskipisteeseen superhienot elektroartistit kuten Kavinskyn ja Desiren, sekä Suomenkin festivaalilavoilla sittemmin nähdyt indiesalaisuudet Chromaticsin ja Collegen.

Upea elokuva, upeaa musiikkia. Katsokaa kun se kerran on mahdollista!



Katso myös:

» JP Passi, Jukka Kärkkäinen: Kovasikajuttu
» Aki Kaurismäki: Calamari Union
» Janus Metz: Armadillo
» JP Passi, Jukka Kärkkäinen: Kovasikajuttu
» Aki Kaurismäki: Calamari Union
» Janus Metz: Armadillo


« takaisin

Drive

Drive

Su 18.11.2012 19:00 Tapio 2