Cure for Pain: The Mark Sandman Story

Robert Bralver, David Ferino:
Cure for Pain: The Mark Sandman Story (USA, 2011)
86 min. - Englanti
K-12

Etkö tiedä kuka on Mark Sandman? Eikö hyllyssäsi ole Morphinen levyjä? Häpeähattu päähän ja kiireellä nettiin sekä levykauppaan ottamaan selvää mistä olet jäänyt paitsi. Tai vaihtoehtoisesti tervetuloa katsomaan tämä elokuva!

Surumielisen tyylikäs Cure for Pain kertoo unohdetusta nerosta. Dramaattisesti kesken keikan kuollut Mark Sandman oli low rock -yhtye Morphinen laulajabasisti ja sielu, jonka nimen tulisi täydellisessä maailmassa olla hakattuna musiikin kaanoniin. Sandman ja basson, rumpujen ja saksofonin kantama Morphine loivat tyystin omintakeisen soundin ja laulunkirjoittamisen tyylin. Persoonana Sandman oli perinpohjainen taiteilija €“ vetäytyvä dandy, salaperäinen runoilija, päihtynyt nero ja sisäisten demonien ajama melankolian tulkki, joka jätti maailman saappaat jalassa esiintymislavalta käsin.

Bralver ja Ferino kertovat Sandmanin elämäntarinan useilla arvostetuilla dokumenttifestivaaleilla menestyneessä elokuvassaan intiimisti, mutta kaikkea paljastamatta, aivan kuten Morphinen kappaleetkin. Suurin ilmaan jäävä kysymys onkin, mihin kaikkeen yhtye olisi kyennyt ilman Sandmanin traagista menehtymistä Italiassa. Postuumisti julkaistu The Night €“albumi todistaa, että paljon suurta jäi saavuttamatta.« takaisin

Cure for Pain: The Mark Sandman Story

Cure for Pain: The Mark Sandman Story

Su 18.11.2012 17:00 Tapio 3