Illusionisti

Sylvain Chomet:
Illusionisti (Ranska, UK, 2010)
80 min. - ei dialogia
K-7

Jo vuonna 2003 Sylvain Chomet varasti animaatiomaailman huomion Bellevillen Kolmosilla, jossa osa viehätystä oli niukka dialogin käyttö. Uudessa projektissaan hän on päättänyt viedä mykkäelokuvan estetiikan äärimmilleen. Illusionisti perustuu legendaarisen koomikon Jacques Tatin filmaamatta jääneeseen käsikirjoitukseen, elokuva on hienovaraisen komiikan sekä haikean tarinan kuljettama kunnianosoitus klassiselle elokuvataiteelle sekä eurooppalaisen elokuvan rakastetuimpiin hahmoihin kuuluvalle Tatille.

Elokuvan keskiössä on vanha taikuri Mr Tatischeff, joka pakkaa hattunsa ja kaninsa ja lähtee Ranskasta syrjäiseen Skotlantiin pakoon modernisaatiota. Aika on kuitenkin väistämättä ajamassa ohi tästä magian muinaisjäänteestä. Skotlannista Mr Tatischeff sentään löytää yllättävän ystävän, jonka kannustamana hän yrittää vielä sinnitellä mukana nopeasti muuttuvassa maailmassa.

Illusionisti on visuaalisesti huikean haikea ja pullollaan herkullisen liikuttavia yksityiskohtia. Myös musiikki, jonka Chomet on itse säveltänyt elokuvaa varten, nousee vahvaksi osaksi elokuvan kieltä, dialogin loistaessa poissaolollaan. Jacques Tati saa arvoisensa kunnianosoituksen ja yleisö yhden 2000-luvun parhaista animaatioelämyksistä.

» www.sonyclassics.comKatso myös:

» Mathieu Amalric: Kiertue
» Vincent Morisset: INNI
» Joann Sfar: Gainsbourg - tarina legendasta
» Mathieu Amalric: Kiertue
» Vincent Morisset: INNI
» Joann Sfar: Gainsbourg - tarina legendasta


« takaisin

Illusionisti

Illusionisti

Ke 16.11.2011 20:30 Tapio 3
Su 20.11.2011 15:15 Tapio 3