Lil' Wayne €The Carter€

Adam Bhala Lough:
Lil' Wayne €The Carter€ (USA, 2009)
77 min. - englanti
K-13

Elokuva alkaa tekstillä €jokaisen dokumenttielokuvan tekijän tulisi saada tehdä tällainen elokuva kerran urallaan€. Ohjaaja Adam Bhala Lough on täysin oikeassa. The Carter on poikkeuksellisen hieno elokuva, yksi onnistuneimmista muusikoista kertovista elokuvista koskaan. Elokuva kertoo nimensä mukaisesti Yhdysvaltojen suosituimpiin kuuluvasta hip hop -tähdestä Lil' Waynesta, mutta kyseessä on kaikkea muuta kuin tavallinen elämäkertadokumentti.

Adan Bhala Loughin elokuva paljastaa musiikkimaailman kulissien takaisen moraalisen rappeutumisen yhtä hyvin kuin Penelope Spheerisin The Decline of Western Civilization €“klassikot vuosikymmeniä sitten. Loughin kamera seuraa Lil' Waynea loputtomalla kiertueella hotellihuoneesta toiseen ja lavalta lavalle. Vaikka Lough ei saakaan levottomasta supertähdestä otetta, hän tulee paljastaneeksi artistin ja koko Yhdysvaltojen viihdeteollisuuden irvokkaan todellisuuden vaikuttavalla tavalla. Lil' Waynen maailma on harvinaisen häiriintynyt. Gheton kasvattama ex-gangsteri menetti neitsyytensä 11-vuotiaana, sai luodista ja on addiktoitunut purple drank -juomaan, joka on hänen oma sekoituksensa kodeiinipitoista yskänlääkettä ja Spriteä. Juoman takia Lil' Wayne ei kykene nukkumaan. Koskaan. Hänen elämänsä on jatkuvaa sekopäistä äänittämistä ja huumaantunutta oleilua.

Lil' Wayne €The Carter€ on järkyttävä elokuvakokemus, joka jää kummittelemaan pitkäksi aikaa. Kaikessa pelottavuudessaan elokuva panee miettimään, onko tämä rehellisin kuvaus ajasta, jota elämme? Täydet viisi tähteä - loistava elokuva.

Lil' Wayne €The Carter€ esitetään Rokumentissa Suomen ensi-illassa.

» lilwayne-online.com



Katso myös:

» Jonathan Furmanski: The Weird World of Blowfly
» Doug Pray: Scratch
» Michael Rapaport: Beats, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest
» Jonathan Furmanski: The Weird World of Blowfly
» Doug Pray: Scratch
» Michael Rapaport: Beats, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest


« takaisin

Lil' Wayne €The Carter€

Lil' Wayne €The Carter€

To 17.11.2011 20:00 Tapio 2