The Weird World of Blowfly

Jonathan Furmanski:
The Weird World of Blowfly (USA, 2010)
91 min. - englanti
K-13

The Weird World of Blowfly on elokuva erikoisesta ja monella tapaa surullisesta hahmosta mustan musiikin maailmassa. 69-vuotias Clarence Reid on R&B- ja soul-musiikin sammunut tähti, joka kiertää Yhdysvaltoja supersankaritrikoissa ammattitaidottoman managerinsa kanssa ja kertoo tarinaa siitä kuinka hän keksi hip hopin.

1960- ja 70-lukujen vaihteessa Reid kirjoitti ja tuotti aikansa sielukkaimpia ja romanttisimpia lauluja, joista monet ylsivät listoille KC and the Sunshine Bandin kaltaisten hittiartistien esittäminä. Nykyisin legenda keikkailee pienissä klubeissa laulaen rivoja lauluja artistinimellä Blowfly. On katsojasta kiinni tunteeko Reidiä kohtaan sääliä vai pitääkö äärimmäisen härskiä ja älyvapaata räppiä jo vuosikymmeniä suoltanutta Blowflyta historian hulppeimpana kulttisankarina.

Kuvausryhmä seurasi Blowflyn taivalta kaksi vuotta ja tuloksena on mieleenpainuva tarina koskettavasta ihmiskohtalosta. Blowflyn fanikuntaan kuuluvat niin Red Hot Chili Peppersin kuin Dead Kennedysin muusikot ja elokuvassa Blowflyn musiikista kertovat mielipiteensä muun muassa Ice-T ja Public Enemyn Chuck D. Ja kuinka kukaan voikaan olla pitämättä miehestä, joka laulaa viitta päällä klassikkoa €Should I Stay or Should I Go€ sanoilla €Should I Fuck This Big Fat Ho€? Siinä kysymys johon The Weird World of Blowflyn näytöksestä voi etsiä vastausta.

» www.blowflyfilm.com



Katso myös:

» David Leaf: The Night James Brown Saved Boston
» Alexis Spraic: Ray Charles America
» Willem Alkema: Coming Back For More
» David Leaf: The Night James Brown Saved Boston
» Alexis Spraic: Ray Charles America
» Willem Alkema: Coming Back For More


« takaisin

The Weird World of Blowfly

The Weird World of Blowfly

Ke 16.11.2011 20:30 Tapio 4