Holding on to Jah

Roger Landon Hall:
Holding on to Jah (USA, Jamaika, 2009)
98 min. - englanti

Holding on to Jah on ainutlaatuinen dokumenttielokuva roots reggaen historiasta, musiikkiin liittyvästä kulttuurista ja rastafarismi-liikkeen synnystä. Perinpohjaiseen elokuvaan on hankittu uskomaton määrä arkistomateriaalia ja tärkeimpien roots-muusikoiden haastatteluja. Suomessa ennennäkemätön dokumentti onkin viime vuosien parhaita rastafarismia käsitteleviä teoksia.

Ohjaaja Roger Landon Hall on tehnyt valtaisan työn kasatessaan Holding on to Jah -elokuvan materiaalin. Dokumentti etenee mukaillen Jamaikan historiaa orjuuden ja siirtomaa-ajan jälkeiseen itsenäisyyteen ja Haile Selassien vierailuun saarella. Marcus Garvey ja Haile Selassie ovat oikeutetusti suuressa roolissa dokumentin kerronnassa. Landon Hall käyttää erittäin hienosti musiikkia tarinan kuljettamisen välineenä. Roots reggaen tärkeimmät laulut (esittäjinä mm. The Abyssinians, IJahMan sekä The Congos) rytmittävät historiallista materiaalia ja todella monilukuiset aikalaishaastattelut valottavat rastojen rankkaa elämää Jamaikalla. Elokuvan haastateltavien lista on kuin suoraan reggaen kuka on kukin €“kirjasta: Joseph Hill, IJahMan Levi, Sugar Minott, U-Roy ja lukuisat muut kertovat tarinaa Etiopian elävästä jumalasta.

Holding on to Jah on erinomainen perehdytys Jamaikan kulttuuriin kaikille reggaesta ja rastafarismista kiinnostuneille. Jo pelkästään elokuvan soundtrack ja Jamaikan aurinkoiset maisemat riittävät syyksi raahautua teatteriin. Sielukas elokuva antaa voimaa jaksaa Suomen synkän talven yli. One love!

» www.holdingontojah.comKatso myös:

» Ben Chace, Sam Fleischner: Wah Do Dem
» Marko Kivioja, Antti Tenetz, Pentti Luomakangas: The Bad Ass Brass Band: Staalon kaato
» Nuutti Takkinen: Rock-Suomi: Kotipojat
» Ben Chace, Sam Fleischner: Wah Do Dem
» Marko Kivioja, Antti Tenetz, Pentti Luomakangas: The Bad Ass Brass Band: Staalon kaato
» Nuutti Takkinen: Rock-Suomi: Kotipojat


« takaisin

Holding on to Jah

Holding on to Jah

La 20.11.2010 17:15 Tapio 4