White Terror

Daniel Schweiser:
White Terror (Sveitsi, 2006)
90min – Beta – English / French. English subtitles. Ei suomenkielistä tekstitystä.
K-15

White Terror on viimeinen osa Daniel Schweiserin vihan ja rasismin trilogiasta. Schweiser havaitsi tutkiessaan punkkareiden ja skinheadien undergroundpiirejä, että uusnatsit ja rikollisen äärioikeiston järjestöt ovat vuosien saatossa rakentaneet kansainvälisiä verkostoja ja liittoutumia. Vanhojen aktiivien siirryttyä syrjään järjestöt ovat viime vuosina muuttuneet järisyttävää vauhtia kohti kurinalaisesti johdettua ammattirikollisuutta. Nuoret, äärimmäistä oikeistoideologiaa kannattavat johtohahmot, eivät välttämättä enää kulje kaduilla pää ajeltuna. He perustavat yrityksiä, lehtiä, internet-sivustoja. He järjestäytyvät ja hankkivat aseita. Globalisoituvassa maailmassa järjestöt Venäjällä, Ranskassa, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa löytävät toisensa ja yhdistävät voimansa. Propaganda leviää verkossa huimaa vauhtia. White Terror seuraa uusnatseja ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa yrittäen löytää vastauksen siihen, minkälaiset ihmiset valkoista valtaa vaativat.

Daniel Schweiserin tuotantotiimi vaaransi henkensä kuvatessaan White Terroria. Elokuva vie katsojan automaattiaseiden ja ammattirikollisuuden maailmaan, jossa aatteen puolesta ollaan valmiita kuolemaan, ja tappamaan. Elokuvan kertoma tarina on erittäin huolestuttava. Kyse ei kuitenkaan ole fiktiosta, vaan täydestä todellisuudesta. Elokuvan punaisena lankana uusnatsien etsinnässä toimii viranomaisten kieltämä uusnatsivideo Sotakirjeenvaihtaja (Kriegsberichter 5) - jonka keskeisiin tekijöihin kuuluu Ruotsissa nykyisin vaikuttava, suomalaissyntyinen "Jäsä". Elokuvan kuvaama todellisuus on yllättävänkin lähellä.

Daniel Schweiser

Daniel Schweizer syntyi vuonna 1959 Genevessä. Hän valmistui Geneven Superior School of Visual Art-koulusta samanaikaisesti graafisen suunnittelun linjalta sekä elokuvalinjalta. Samalla Schweizer alkoi työskennellä kuva- ja äänipuolella sveitsiläisellä, ranskankielisellä TSR-kanavalla. Vuonna 1982 Schweizer lähti Pariisiin jatkamaan opiskelua Superior School of Film Studies of Paris (E.S.E.C.) linjalle. Hän aloitti harjoittelijana elokuvatuotannoissa TSR-kanavalla ja kohosi pian ensimmäiseksi apulaisohjaajaksi riippumattomien tuotantojen parissa. Nykyisin Schweizer on European Document Networkin jäsen. Hän asuu Genevessä, jossa toimii riippumattomana tuottajana ja ohjaajana elokuvaprojektien parissa.

Filmografia:
Ceci est mon royaume (2006)
White Terror (2005)
Skinhead Attitude (2003)
Helldorado (2000)
Skin Or Die (1998)
Sylvie (1995)
Vivre Avec (1993)