Vampyyri ja tissi - animaatioita iltapäivän ratoksi

Vampyyri ja tissi - animaatioita iltapäivän ratoksi
90 min. – 35mm, Beta, DVD – Finnish / English
K-13

Vampyyri ja tissi -näytöksessä pääset näkemään rokkaavimmat kotimaiset animaatiot ja loistavimmin animoidut rokit. Suurin osa nähtävistä elokuvista ei sovellu lapsille.

Turun Anikistit ry:n tuottama Language Lessions on kahdeksan eri ohjaajan itsenäisistä töistä koostuva episodielokuva, joka kierrättää riemastuttavasti Linguaphone-yhtiön kielikurssiäänitettä 1970-luvulta. Episodien aikana nähdään mm. vampyyri, raju annos sisäelimiä ja tissi. Anikistit on rokkaavalla asenteella kulttuurimanifestiaan toteuttava animaatioammattilaisten yhteisö.

Anikistien jäseniltä nähdään myös soolotuotantoa. Antti Laakson karu ja viileä tie-elokuva Highwaymen - Kylmää asfalttia on pienieleisen tunnelmanrakennuksen juhlaa, Simo Ruotsalaisen Keppostelijassa kaahataan ja veikeillään psykedeelisemmissä maisemissa. CHRZU:n palkittu Kaukosaaren kirous on mediakriittinen slapstick-komedia mykkäelokuvan sankarista, joka päätyy loputtomien huonojen vaihtoehtojen kiroamaan televisiomaailmaan.

Tatu Pohjavirran baaritunnelmointi Jano, CHRZU:n kauhuelokuva Laulu suihkussa ja Herkko Eskelisen pikasplatter Painovoima ovat osia Animaation apupyörä Ry:n tuottamasta Luonnonlaki-sarjasta. Sanna Vilmusenahon virkeä Idoli kertoo otsikostaan kaiken olennaisen. Malakiaksen Syötissä on erityisen paljon munaa, sillä elokuvan aiheena on kikkeli. Hannu Lajusen ja Tomi Riionheimon jo yli 50 festivaalia kiertäneen Tango Finlandian tarinan juuret ovat syvällä menneiden joensuulaisten rokkibaarien mullissa.

Elokuvasarjaa maustavat tarinalliset musiikkivideot Piha ilman sadettajaa (Pete Riski, Zen Cafe), Memory loss (CHRZU, Velcra), Punainen komentaja (Samppa ja Janne Kukkonen, CMX) sekä Hannes Häyhän loistava Lodger-videotrilogia Doorsteps, I love death ja God has rejected the western world.

Sarjan on Carte blanche -pohjalta kotiinpäin vetäen koonnut Tomi Riionheimo. "Kaikki tekijät oisivat olleet joka tapauksessa tuttuja vaikka tähän olisi valinnut mitä".

Esitettävät lyhytelokuvat:
Simo Ruotsalainen: Keppostelija
Antti Laakso: Highwaymen
Malakias: Syötti
Hannu Lajunen & Tomi Riionheimo: Tango Finlandia
Sanna Vilmusenaho: Idoli
Tatu Pohjavirta: Jano
Reetta Neittaanmäki, Lauri Järvenpää, Lotta Rapeli, Sara Wahl, Tommi Juutilainen, Niina Suominen, Chrzu ja Samppa Kukkonen: English Lessons
CHRZU: Kaukosaaren kirous
CHRZU: Laulu suihkussa
Herkko Eskelinen: Painovoima

Musiikkivideot:
Samppa ja Janne Kukkonen: Punainen komentaja (CMX)
Pete Riski: Piha ilman sadettajaa (Zen Café)
Hannes Häyhä: Doorsteps, I love death, God has rejected the western world (Lodger)
CHRZU: Memory loss (Velcra)