Threat

Matt Pizzolo:
Threat (USA 2006)
Tuotanto / Production: King's Mob Productions
80 min. – DVD – English. Ei suomenkielistä tekstitystä.
K-15

"Makes Kids look like an after-school special" –URB Magazine

Koditon punkkari Jim ja hoppari Fred ovat ystäviä maailmassa, jossa eri jengien välinen kanssakäyminen ei ole sallittua. New Yorkin kadut eivät ystävyyttä suvaitse. Erilaisten maailmankatsomusten kohtaaminen ei tapahdu kivuitta. Miesten ystävyys joutuu koetukselle nuorisojengien välisessä sodassa, jossa kaveruuden lisäksi vaarassa on henki.

Matt Pizzolon Threat heijastaa tarkasti ja rehellisesti New Yorkin ongelmanuorten arkea saarnaamatta ja asettumatta kenenkään puolelle. Lyyrisyys, katufilosofia ja USA:n indie-elokuvista tuttu jutustelu yhdistyvät realistiseen väkivaltaan tavalla joka ei jätä kylmäksi. Elokuva ei anna katsojille naiiveja ja vapauttavia ratkaisuja tai onnellisia loppuja, vaan tarjoaa rosoista ja kadunmakuista kerrontaa. Elokuvan tekijätiimi tietää mistä puhuu, nuoret tekijät ovat kotoisin samoilta kujilta mistä tarinansa kertovat.

Threat käsittelee fiktion keinoin hardcore- ja hiphopkulttuurien maailmankuvaa ja jenginuorten todellisuutta. Nuoret tekijät ja näyttelijät luovat kuvan, joka voi olla säröinen, mutta taatusti aito.

Traileri (YouTube)

Matt Pizzolo

King's Mob Productions syntyi vuonna 1997, kun Matt Pizzolo ja Katie Nisa tutustuivat toisiinsa. Matt Pizzolo oli 21-vuotias ja juuri keskeyttänyt opintonsa New Yorkin yliopistossa. D.I.Y. -elokuvantekijöiden tavoite oli luoda uutta, vaarallista ja ajatuksia herättävää elokuvaa. Ensimmäisenä elokuvana syntyi Threat. Pizzolo sai kameran ja valot käyttöönsä siivoamalla elokuvakoulu Film/Video Artsin tilat oppituntien jälkeen. Tuotannolla ei ollut rahaa hankkia kuvauslupia tai vakuutuksia, joten ryhmä hiipi salaa kuvauspaikoilleen ja hankki sähköt katuvalotolpista. Threat näytettiin ensimmäisen kerran yleisölle Sundance-festivaaleilla. Ei tosin elokuvateatterissa, vaan Doc Martens kenkäkaupassa. Kaupan työntekijöinä olleet nuoret taivuttivat pomonsa näyttämään elokuvan. Vuonna 2006 Pizzolo julkaisi Threatin DVD:llä itse perustamansa yhtiön Halo 8 Entertainment -kautta. Halon tarkoituksena on julkaista King's Mobin ja muiden undergroundtuottajien projekteja. Myös King's Mob jatkaa toimintaansa.

Filmografia:
Threat (2006)
Buddyhead Presents: Punk Is Dead (2005)
Digital Hardcore Videos (2001)