Sue-näytös

N.Y.H.C.

Frank Pavich:
N.Y.H.C. (USA, 1999)
Tuotanto / Production: Aviator Films
87 min. – DVD – English. Ei suomenkielistä tekstitystä.
K-13

N.Y.H.C. on ensimmäinen pitkä dokumentti New Yorkin hardcoreskenestä. Elokuva seuraa seitsemän yhtyeen elämää kaupungissa kesällä 1995. Legendaarisen aseman piireissä saavuttanut elokuva kuvaa muusikoiden kautta hardcorea musiikkina ja elämäntapana. Punkista syntynyt hardcore on vuosien saatossa kehittynyt omaehtoiseksi liikkeeksi, jota mainstream ei ole onnistunut sensuroimaan. N.Y.H.C. on voimakas kuvaus vahvasta ja ylpeästä alakulttuurista, joka ei suostu myymään arvojaan millään hinnalla. Dokumentti on kerännyt lukuisia palkintoja undergroundelokuvafestivaaleilla kautta maailman.

Hardcore on New Yorkissa näkyvä osa katujen kulttuuria ja skeneen on kehittynyt lukuisia genrejä straight edgestä aina hare krishna hc:hen. N.Y.H.C. luotaa hardcoren eri puolia ja sisältää paljon livemusiikkia bändeiltä kuten Madball, VOD ja 25 ta Life. Tätä musiikkia et kuule MTV:ltä tai paikallisradion taajuuksilta.

Traileri (YouTube)

Frank Pavich

Frank Pavich kertoo olevansa onnekas saadessaan työskennellä independent-tuotantojen parissa. Hän on tehnyt N.Y.H.C. -dokumenttinsa levityssopimuksen Halo 8 Entertainmentin kanssa, jonka johtajana toimii myös Rokumentissa esillä oleva Matt Pizzolo. Pavich on itse erittäin tyytyväinen sopimuksestaan sillä hänen mielestään Halo 8 on pysynyt lojaalina punk- ja hardcorefaneille. Pavich pitää omalta osaltaan rauhoittavana tietoa, että Halo 8:n kaltainen tuotantoyhtiö selviää ja kukoistaa nykymaailmassa. N.Y.H.C. on saanut sopimuksen myötä uuden mahdollisuuden tavoittaa laajempi yleisö ympäri maailmaa.