Heavy Load

Jerry Rothwell:
Heavy Load (UK 2008)
91 min. – Beta – English. Ei suomenkielistä tekstitystä.
Tuotanto: APT Films, Met Film, HI8us

Kärsitkö huonosta päivästä tai oletko onneton? Harmittaako? Ei hätää sillä Heavy Load auttaa. Heavy Load on elokuva onnellisuudesta aidoimmillaan ja sen katsominen helpottaa kaamosmasennusta enemmän kuin sadan päivänvalolampun loiste. Heavy Load edustaa aitoa valohoitoa punkkirokilla höystettynä.

Heavy Load on ainutlaatuinen yhtye, Brightonin vastaus The Ramonesille. Yhtyeen jäsenet muodostavat kuplivan yhdistelmän, jossa suuret unelmat ja egot, intohimo musiikkiin sekä kapinahenki kohtaavat vaikeat oppimishäiriöt. Bändi taiteilee kahden maailman välillä: päiväkeskusten institutionaaliset aikataulut ja hoitajien työajat säätelevät päivärutiinia, mutta illalla treenikämppien kaaos ja keikkalavojen hämy viettelevät luokseen.

Kuten yhteiskuntakriittiseen punkkiin kuuluu, Heavy Loadin soittajilla on tavoite. He ovat perustaneet Stay Up Late -kampanjan, joka ajaa avustajien avustuksella liikkuvien ihmisten oikeutta nauttia myöhään alkavista keikoista. Ongelma on, että illat baareissa uhkaavat loppua ennen alkuaan avustajien työajan päättyessä kello 21.00. Yhtye on pyrkimyksessään todellisen punkin ytimessä – kaikilla tulee olla oikeus soittaa ja kuunnella musiikkia sekä notkua kapakoissa ystävien kanssa!

Heavy Laod on kokemus, joka pakottaa ajattelemaan omia arvojaan ja sitä, miten hyvin pienet asiat tekevätkään elämästä onnellisen. Heavy Loadin onni on aitoa ja sille tulee herkistyä.

heavyloadthemovie.com

www.heavyload.org

Traileri (YouTube)

Jerry Rothwell

Jerry Rothwell omaa pitkän uran elokuva-alalla. Hän aloitti jo kaksikymmentä vuotta sitten ja on viimeisimmän kahdeksan vuoden aikana keskittynyt ohjaamaan dokumentteja. Mies on myös opiskellut kirjallisuutta yliopistossa. Omina esikuvinaan elokuvantekijöistä Rothwell on maininnut mielenkiintoisia nimiä kuten Luukas Moodysson, Wong Kar Wai, Pier Paolo Pasolini ja Jean-Luc Godard. Rothwellin yhdessä Louise Osmondin kanssa ohjaama Deep Water palkittiin parhaana dokumenttina Rooman elokuvafestivaaleilla. Elokuvalle lohkesi myös paras englantilainen dokumentti -kategorian British Independent Film Award.

Filmografia:
Heavy Load (2008)
Deep Water (2006)
The Late George Shaw (2004)