Ex Drummer

Koen Mortier:
Ex Drummer (Belgia, 2007)
90 min. – Beta – Dutch. English subtitles. Ei suomenkielistä tekstitystä.
Levittäjä: WIDE management
K-15

Jokaisessa kylässä on omat muusikkoluuserinsa, porukka joka kutsuu itseään bändiksi, muttei lopulta muistuta muusikkoa muuten kuin rappiollisilta elintavoiltaan. Pateettisen elämänsä loppuun saakka nämä aikamiespojat seuraavat idoliensa päihteidensekaista elämäntyyliä, saamatta itse aikaan edes puolivillaisen pikkuhitin tynkää. Elämänvalintansa nämä sankarit perustelevat rock’n’rollilla. Suurinta kunnioitusta nämä surullisen hahmon ritarit nauttivat hakiessaan alkoholia alaikäisille tuttavilleen kulman kioskilta.

Armoitetun viihdyttävä trash-elokuva Ex Drummer kertoo kolmesta erilaisista fyysisistä vajavaisuuksista kärsivästä muusikonlurjuksesta, joiden musiikillinen lahjakkuus on jotakuinkin paviaanin ääntelyn tasalla, samoin kuten käytöstavatkin. Miehet etsivät yhtyeeseensä uutta rumpalia, ja tunnettu kirjailija Dries vaikuttaa sopivalta hommaan. Bändin muista jäsenistä poiketen Driesin ainut vamma on se, ettei hän osaa soittaa rumpuja. Driesin manipulaation vaikutuksesta bändin sisäiset kemiat sotkeentuvat ja tilanne kehittyy utopistisiin sfääreihin. Lopulta toistensa verta juomaan päätyneet muusikot joutuvat toteamaan tunnetun punklyriikan mukaan: "No future!"

Ex Drummer on adaptaatio kuuluisan belgialaisen kirjailijan Herman Brusselmansin teoksesta. Elokuvan päätyi ohjaamaan lyhytelokuvillaan ja mainoksillaan kovaa mainetta ja palkintoja kerännyt Koen Mortier. Rock’n’roll kliseitä kierrättävä ja omintakeisella visuaalisuudellaan hätkähdyttävä elokuva vie katsojan kiehtovan omituiseen todellisuuteen. Ex Drummer on viettelevän häiritsevä kokemus, jossa rähjäisyys ja iljettävyys yhdistyvät rockihanteisiin ja julkisuuden palvontaan. Mortierin teos edustaa uutta eurooppalaista elokuvaa, jossa musiikkivideoiden ja kokeellisten lyhytelokuvien vaikutus on selkeästi läsnä.

www.exdrummer.com

Traileri (YouTube)

Koen Mortier

Koen Mortier kertoo ottaneensa itse yhteyttä kirjailija Brusselmanssiin ja ehdottanut yhteistyötä, koska "minä pidän hänen kirjoistaan ja tiedän, että hän pitää minun elokuvistani." Mortier on palkittu lyhytelokuvastaan A Hard Day's Work Sarajevo Film-, Urugay International Film- sekä Brussel International Film-festivaaleilla. Hänen rankkaa Ex Drummer elokuvaansa on verrattu Belgiassa 1990-luvun alussa tehtyyn mustan huumorin klassikkoon Man Bites Dog, jossa dokumenttiryhmä seuraa palkkamurhaajaa työtehtävissään.