Klubit

Rokumentin klubit valtaavat koko kaupungin tuona marraskuun viikonloppuna. Musiikkia ja näytöksiä nähdään mm. Kerubin Kuppilassa, Amarillossa, Nightissä, Teatteriklubilla ja Karjalantalon Kellarissa.

Teatteriklubi, perjantai 16.11. klo 22-03. Liput 6 €

Teatteriklubi with Nomadi
Manifesto Jukebox, Life Giving Waters, Monica's Lips + Dj's

K-18. Ennakkoliput: Levy-Eskot

Manifesto Jukebox soittaa raivoisaa, mutta melodista punkkia onnistuen ylittämään musiikillisia rajoja, joita harvat bändit edes jaksavat alkaa haastaa. Kiinnostusta onkin riittänyt ympäri maailmaa bändin perustamisesta lähtien.

Karjalantalon Kellariravintola, perjantai 16.11. klo 22. Liput 6 € / 4 €

"Sydämellistä musiikkia Teosto-palkitulta levyltä Marzi"

Musiikin koulutus 10v. Juhlakonsertti

Marzi Nyman, Timo Tolonen, Tomi Salesvuo, Aleksi Ahoniemi ja musiikinkoulutuksen opiskelijat

K-18

Marzi Nyman - laulu, kitara
Timo Tolonen - basso
Timo Salesvuo - rummut
Aleksi Ahoniemi - saksofoni, laulu

Pop/Jazz - koulutus toteuttaa mittavan konserttikokonaisuuden perjantain Juhlakonsertissa. Yleisöllä on mahdollisuus kuulla Marzi Nymanin palkitun esikoislevyn sävellyksiä Nymanin, Tolosen ja Salesvuon voimatrion toimesta vahvistettuna musiikinkoulutuksen opiskelijoilla. Marzin omat sävellykset ja sanoitukset ovat kokonaisvaltaisia, moniulotteisia ja intensiivisiä: Tuloksena on rohkea ja ennakkoluuloton musiikkimatka. Laulut kertovat ihmisenä elämisestä sisältäen tunteiden eri kirjot rehellisesti ja teeskentelemättömästi. Kappaleet saavat rutkasti lisäkuorrutusta trion päälle taustalaulajien ja jousien myötä.

Aleksi Ahoniemi ja acappellaa

Juhlakonsertin Pop/Jazz -osuuden aloittaa moniosaaja saksofonisti, laulaja Aleksi Ahoniemen luotsaama opiskelijakokoonpano vahvasti svengaavalla kokonaisuudella. Mm. Taiskaa ja muutakin 70-luvun kotimaista, yllättävääkin tuotantoa esittävän ryhmän laulajina esille pääsevät tällä kertaa energinen Anna Halmetoja sekä Joensuussa jo mainetta niittänyt Teija Kontio. Oman pikantin lisämausteen illan konserttiin tuo Emma Larssonin valmentama a cappella-yhtye, jonka sovituksista vastaavat Pop/Jazz -koulutuksen opettajat, Lehtori Jori Vuorinen sekä Jussi Lampela.

Musiikinkoulutus kuuluu myös aikaisemmin. Karjalantalon juhlasalissa alkaa klo 19 Taidemusiikin konsertti. Molempiin konsertteihin on pääsy samalla lipulla.

Konsertit taltioi Viestinnän koulutusohjelman Cadimedia opiskelijat.

Night & Riverside, perjantai 16.11. klo 22. Koko talon lippu 15 € / 17 €.

Remu & Hurriganes, Frederik

K-20

Yli 40 vuotta suomalaisen rockin Mr Rhythminä ja Kapulakunkkujen Kirkkaimpana Keisarina tunnettu Remu Aaltonen on elämänsä vedossa. Härmlandia vapisee alla kun Remu & Hurriganes kiitää salista saliin, rullaa matot nurkkaan ja jättää jäljelle vain pölyävän estradin.

Soittotatsi on helevetin hyvä ja mökki on täynnä niinku pitää. Ei me muuten täällä heiluttais, jos ei oltais iskusssa päästä varpaisiin, Remu lataa.

Teatteriravintola & Teatteriklubi with Propleema, lauantai 17.11. klo 22-03. Liput 8 €

Multishow: Mc Ruudolf, MC Särre ja MC Aksim, Raappana, Resupekka, Hank Holiday, dj Kiilo.

K-18. Ennakot: Levy-Eskot

Yhteistyössä: Joensuun Popmuusikot ry, Gurut, DjShop

Propleema on on uniikki mustan rytmimusiikin klubi, joka on saavuttanut mainetta myös valtakunnallisesti, sillä se äänestettiin vuoden klubiksi Funk Awards 2006 toimesta. Klubin juuret kätkeytyvät -90 luvun puoliväliin, jolloin Joensuun hiphop-bileitä järjestettiin vielä salaisten ovien takana, mutta viimeisen parin vuoden aikana Suomen parhaimmat räp-artistit ja DJ:t ovat käyneet kuukausittain huudattamassa yleisöä. Klubin menestys perustuu lähinnä siihen, että järjestäjät haluavat tehdä bileet joissa artistit sekä he itse viihtyisivät. Propleeman meininki Teatteriklubilla on intiimiä ja se perustuu koviin live-keikkoihin sekä rehelliseen hauskanpitoon.

Rokumenttifestivaalin aikaan klubi järjestetään kahdessa eri tilassa. Alakerran hiphop-kellarin valloittaa Multishow jossa mukana ovat Mc Ruudolf, MC Särre ja MC Aksim. Levyjä pyörittävät Propleema-klubin dj Kiilo & Hank Holiday.

Yläkerran lasiterassilla esiintyy Raappana, joka on tämän hetken kuumin reggae-laulaja. Levy-selektiosta vastaa Black Bear Soundsystemistä tunnettu Resupekka.

Multishow: "Iso Kolmonen" : Ruudolf, Aksim & Särre @ Teatteriklubi (LIVE klo 24.00)

Multishow tarjoaa kolme kovaa suomalaista hiphop-vaikuttajaa samalla lavalla. Kemmurusta tunnettu hiphopin sekatyömies Aksim on tunnettu maailman luokan tuotannostaan, sekä hoitaa myös suunsoittajan ja dj:n hommat vähintään yhtä loistokkaasti. Loost Koosin mikkitaiteilija eli MC Särre on voittanut räpin suomenmestaruuden englanninkielisen sarjan So Hot It Hurts -taiteilijanimellään. Bändin uusi levy "Peruna ja Timantti" on ehkä tämän vuoden paras kotimainen hiphop-albumi, jonka tuotannossa myös Aksim on ollut vahvasti mukana. MC Rudolf ei oikeastaan paljon esittelyjä edes kaipaisi. Ruudolfin Doupeimmat Jumala seivaa -albumi, ja sitä edeltänyt Bodausanthem ovat kautta aikain suurinta ylistystä keränneet, isompaan julkisuuteen päätyneet kotimaiset rap-julkaisut. Multishow perustuu tekniseen, taidokkaaseen ja hulvattomaan tarinointikykyyn ja mielettömään lavaenergiaan. Kesällä julkaistu Rudolfin Multishow video tullaan näkemään myös festivaalin ohjelmistossa.

www.myspace.com/mcruudolf

Raappana &Resupekka @ Lasiterassi (LIVE klo 01.00)

Raappanan lukuisat keikat klubeilla sekä festareilla ja vahva persoonallinen ulosanti ovat nostaneet hänet ehkä vahvimmaksi tulokkaaksi suomalaisen rytmimusiikki-skenen saralla. Persoonallinen lauluääni, sulavasti patwan tapaan taittuva ulosanti ja omalaatuiset melodiset koukut pitävät huolen siitä että biisit jäävät soimaan päähän ja pintaa syvemmältä viiltävät lyriikat takaavat sen että levy ylittää kuuntelijoiden genrerajat eikä kompastu lässytykseen, saarnaan tahi kliseisiin. Tämän lahtelaisen reggaeartistin vasta julkaistu debyyttialbumi "Päivä on Nuori" edustaa tuotannollisesti kotimaisen reggaen moderneinta ja laadukkainta kärkeä, rikkoen perinteisiä tyylilajeja.

www.myspace.com/raappanaman

Propleema

Karjalantalon Kellari with GOR, lauantai 17.11. klo 20. Liput 10 €

Wentus Blues Band

K-18

Useimmat ihmiset yhdistävät bluesin Mississippin puuvillapeltoihin, yllättyvät nämä kuullessaan tällä saralla saavutetusta pohjoismaisesta menestyksestä. Pohjoismaisen blues-räjähdyksen sydämestä löytyy Wentus Blues Band. Vaikka karu ja villi Suomi on niin kaukana "syvästä etelästä", ei kukaan kyseenalaista Wentus Blues Bandin musiikillista lahjakkuutta. Yhtye perustettiin vuonna 1986. Aikaa myöten yhtye on saanut maineen Pohjoismaiden parhaiten työllistettynä yhtyeenä yli 150 vuosittaisella keikallaan. Yhtye on kiertänyt 13:ssa eri maassa, julkaissut 5 albumia, esiintynyt useissa tv-ohjelmissa ja ollut kiertueella useiden bluesin isojen nimien kanssa Odotettavissa on rennolla meiningillä soitettua räjähdysherkkää bluesia ja kiihkeää rhythm &bluesia!

www.wentusbluesband.com

gor

Amarillo, lauantai 17.11. klo 24 ja 02. Vapaa pääsy

Rock'n'Roll Jamboree: Whistle Bait, Spitfires

K-18

Mitä eteläsuomalainen pitkän linjan rock'n'roll -keikkajyrä Whistle Bait tarjoaa keikoillaan? Omaa materiaaliaan että laajaa läpileikkausta 50/60-lukujen taitteen rockista nykypäivään mustine Larry Williams-vivahteineen, avahtamatta lainkaan kumia, go-go:ta, buugaloota ja muuta "hörskönmörskön" meinikiä. Sanalla sanoen meiningin nimenä on "Beat-o-tronic." WB:n jo kolmelle vuosikymmennelle ulottunut tarina jatkuu niin kauan kuin keikka-auto, kamat ja äijien sekä fyysinen että henkinen kunto kestävät. Nyt kun WB:n keikkabussi yskähtelee Amarillon Rock'n'Roll Jamboreeseen, ota rela bailausmieliala ja tule mukaan, kun "wistlarit" laitattavat yleisöä jalalla koreasti!

www.whistlebait.net

Jokela, sunnuntai 18.11. klo 21. Vapaa pääsy

Rokumentin päätösklubi: Ville Leinonen & Ville Härkönen

K-18

Ravintola Wanhan Jokelan intiimeissä puitteissa on Rokumentin sunnuntai-iltana elokuvien päätyttyä tarjolla vielä yksi aivan ennen näkemätön ja aiemmin kokematon tapaus, kun Villet Leinonen ja Härkönen yhdistävät voimansa. Ohjelmassa on molempien omia lauluja sekä huolella valikoituja lainoja yhteisinä versioina, tunnetta ja tunnelmaa säästämättä. Tule, näe ja koe! Ja nauti myös!