Desert Planet

Klubit

Rokumentin klubit valloittavat tänä vuonna koko kaupungin. Esiintyjiä löytyy Kerubin Kuppilasta, Night-ravintolasta, Teatteriravintolasta sekä Teatteriklubilta.


Kerubin Kuppila, perjantai 10.11. klo 20. Vapaa pääsy!

Vihreä Maa

Monica's Lips hajosi. Laulaja Tatu muutti Joensuusta Tampereelle. Tatu teki lauluja. Eino soitti Tatun kanssa (ja teki myös laulun). Tatu löysi Joensuusta vanhat bändikaverit Heikin ja Matin (+ Ilmarin Stu-orkesterista). Tatu muutti Joensuuhun. Instrumentit soivat ja laulut sovittuivat. Hannu sanoi: "Äänitetään". Äänitettiin. Vihreä Maa syntyi. On vuosi 2006 ja lauluja lauletaan. Kuuntele sinä.

Vihreän Maan musiikissa on samaa energiaa jota kuuli Monica's Lipsissä. Kieli on kuitenkin vaihtunut kotimaiseksi ja laulut ovat kehittyneet entistä laadukkaimmiksi ja jotenkin... henkilökohtaisemmiksi. Onko Joensuun ainut oikea poikabändi kasvanut aikuiseksi? Tuskin kuitenkaan. Vihreän Maan musiikista löytyy samaa aitoutta ja viattomuutta minkä Karkkiautomaatti onnistui urallaan tavoittamaan. Ja se on paljon sanottu se. Kerubin Kuppilassa yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa akustisesti ja se kuulemma jännittää aika lailla. Tule paikalle todistamaan ennen kuin nämäkin karkaavat isommille areenoille.

www.vihreamaa.tk


Night, perjantai 10.11. Liput 10 €.

22-Pistepirkko

Utajärvellä 1980 perustettu 22-Pistepirkko on mahdottoman hieno yhtye. Oikeasti. Pirkkojen musiikissa soi kaikki mikä rokissa on koskaan ollut viettelevää ja tyylikästä, mutta silti yhtye on ainutlaatuinen ja omaperäinen. Oikeamielisessä maailmassa joensuulaisella elokuvafestivaalilla ei olisi mitään mahdollisuutta saada bändiä keikalle, sillä maailman suurimmat stadionit olisivat varanneet miehet vuosiksi. Tai sitten yhtye olisi keikalla kuussa. Meidän onneksemme Pistepirkot ovat "vain" kansainvälisessä kulttimaineessa paistatteleva orkesteri, jonka uusin levy Drops & Kicks palauttaa kuulijalle uskon aitoon musiikkiin ja jonka keikalla voi tapahtua mitä tahansa. Siinä sitä hehkuttelua. Hyvä yleisö... olkaa hyvät... ainoa ja oikea – 22-Pistepirkko.

Ennen 22-Pistepirkkoja esiintyy venäläinen Revolver.

www.22-pistepirkko.net


Teatteriravintola lauantai 11.11. Liput 8 €.

The Others aka 22PP

The Others on syntynyt 22-Pistepirkon miehien rakkaudesta primitiiviseen ja villiin rockmusiikkiin. Yhtyeen keikat ovat kunnianosoituksia musiikille, joka ketkutti lanteita vuosia takaperin. Bändi tavoittaa rock 'n rollin mystisen ytimen, pahaenteisyyden josta vanhemmat ovat huolestuneet kautta aikojen. Debyyttilevy Monochromeset osoittaa yhtyeen monipuolisuuden, kovaäänisen paahdon jälkeen iki-ihana slovari Love Hurts herkistää pinttyneimmänkin rekkamiehen. Ei jätä kylmäksi.


Teatteriklubi lauantai 11.11. Liput 3,50 €.

Desert Planet

Mitä oikein tapahtuu? Lavalla kaksi avaruusolentoa soittaa tietokoneilla musiikkia maailmasta, jossa Super-Mario on istuva presidentti ja Pacman puolustusvoimien komentaja. Yleisössä joraa joystick-sukupolvi, jonka aivokuoreen laulujen sointi on tatuoitu jo varhaislapsuudessa väräjävän ruudun äärellä. Tunnelma on typerryttävä, mutta nerokas. Tekee mieli tasohypellä todellisuudessa, jossa on vain kaksi ulottuvuutta. Tulvivaa naiviutta ihmetellessä kannattaa muistaa, että nämä olennot keräävät ylistäviä arvioita ulkomailta ja saivatpa mennä vuonna Lapin läänin taidepalkinnonkin. Melkoinen bändi. Maailma on kyllä erikoinen paikka, kannattaa kokeilla.

www.desertplanet.com

 

Savon Kinot oy Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan liitto Digitaalisen elokuvateatterikeskuksen kehittämisprojekti Joensuun Popmuusikot ry East Finland Film Comission Suomen elokuva-arkisto Sue