Muscle Shoals

Greg Camalier:
Muscle Shoals (Yhdysvallat, 2013)
108 min. • englanti
K-7

"Siinä paikassa on jotain mitä ei voi selittää". Greg Camalierin ohjaama, runsaasti tunnustusta saanut ja elokuussa Korean JIMFF-festivaalin pääpalkinnon napannut dokumentti on kertomus Muscle Shoalsin äänitysstudion historiasta ja taiasta. Yhdysvaltain Alabamassa, Tennessee-joen varrella sijaitsevan pikkukaupungin uumenissa sijaitsevassa studiossa ovat äänittäneet muun muassa Rolling Stones, Paul Simon, Aretha Franklin, Bob Dylan sekä lukuisat muut maailmankuulut tähdet. Lukemattomilla levyillä soivaa "Muscle Shoals -soundia" on jäljitelty intohimoisesti ympäri maailman.

Greg Camalierin dokumentti on musiikkielokuvan juhlaa. Visuaalisesti upeat jokikuvat yhdistyvät koukuttavaan tarinaan ja tietenkin ylitsepääsemättömän mahtavaan soundtrackiin. Elokuvasta nauttiakseen ei tarvitse olla muusikko tai studioammattilainen, sillä Muscle Shoals on inhimillinen kertomus yksittäisten ihmisten vaikutuksesta popmusiikin historiaan. Tarina on dramaattinen ja tunteita herättävä, esimerkiksi kohtaus, jossa kerrotaan When a Man Loves a Woman €“laulun synnystä, saa ihokarvat pystyyn.

Muscle Shoals on pitkälti tuottaja Rick Hallin ja hänen studiobändinsä tarina. Määrätietoinen tuottaja ja oikuttelevat laulajat eivät olleet aina samalla aaltopituudella, mikä aiheutti runsaasti ristiriitoja. Tarinat Aretha Franklinin ja muiden soultähtien vierailuista maaseudun studiossa ovat vertaansa vailla ja Rick Hall osaa kertoa ne hienolla dramaattisella tavalla. Jos pidät Standing in the Shadows of Motownista, et voi jättää tätä elokuvaa väliin!

» muscleshoals.co.ukKatso myös:

» Alex Steyermark: The 78 Project Movie
» Greg Olliver: Johnny Winter - Down & Dirty
» Morgan Neville: 20 Feet from Stardom
» Alex Steyermark: The 78 Project Movie
» Greg Olliver: Johnny Winter - Down & Dirty
» Morgan Neville: 20 Feet from Stardom


« takaisin

Greg Camalier: Muscle Shoals

Greg Camalier: Muscle Shoals

Näytösaika:
Tapio 4 • La 15.11.2014 19:00

« takaisin